Facebook Pixel Αποκάλυψη Washington Post! Πόσα μέλη της Χαμάς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής
Life
| 2023-12-06 14:00:00

Αποκάλυψη Washington Post! Πόσα μέλη της Χαμάς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη Washington Post! Πόσα μέλη της Χαμάς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής

Μιλάμε για χιλιάδες μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα πληροφορίες από τον ισραηλινό στρατό.

Σε άρθρο της Washington Post, «τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας», μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρουν ότι τουλάχιστον 5.000 μέλη της Χαμάς έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, ενώ το Ισραήλ εκτιμά ότι η ισλαμιστική οργάνωση αριθμούσε περίπου 30.000 μέλη πριν από τις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η καταμέτρηση περιπλέκεται από το γεγονός ότι πολλοί από τους νεκρούς σκοτώθηκαν σε σήραγγες.

Οι ισραηλινές εκτιμήσεις βασίζονται, εν μέρει, σε υποκλοπές των εκτιμήσεων της ίδιας της Χαμάς, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Οι αξιωματούχοι που ερωτήθηκαν από τη Washington Post ανεβάζουν τον αριθμό των φρεατίων σήραγγας που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής σε 800, εκ των οποίων τα 500 έχουν ήδη καταστραφεί.

Αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις αναφορές για σχέδια να πλημμυρίσουν τις σήραγγες με θαλασσινό νερό, παρόλο που, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο ισραηλινός στρατός έχει ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση «συστήματος μεγάλων αντλιών θαλασσινού νερού» βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Χάτι, που θα καθιστούσε δυνατή την καταστροφή των σηράγγων.

Πρόκειται για τεχνική που χρησιμοποιείται ήδη από την Αίγυπτο για την καταστροφή των σηράγγων των λαθρεμπόρων.

Σε κλοιό η Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περικυκλώνει την πόλη Χαν Γιουνίς, τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Γάζα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου και όπου εκτιμά ότι κρύβονται ηγέτες της Χαμάς.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της ισραηλινής κρατικής ασφάλειας που συμβουλεύτηκε η Washington Post δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Γάζας «απέχουν πολύ από το να τελειώσουν», όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Παρά τα πολλά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, η ισραηλινή αεροπορία κάνει λόγο για περισσότερα από 10.000, προσώρας δεν έχουν καταληφθεί όλα τα προπύργια της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό.

Ανησυχία στις ΗΠΑ για το ανθρώπινο κόστος

Σκληρές μάχες και σφοδροί βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της Λωρίδας, μεταξύ άλλων και σε ζώνες όπου οι Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να αναζητήσουν ασφάλεια.

Ο ΟΗΕ τονίζει ότι πάνω από το 80% των πολιτών έχουν πλέον εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και ότι οι μάχες εμποδίζουν τη διανομή βοήθειας πέρα από μία μικρής έκτασης περιοχή σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για το ανθρώπινο κόστος του πολέμου. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε χθες το βράδυ ότι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος είναι η χρήση συντριπτικών δυνάμεων κατά της Χαμάς.

Νωρίτερα, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ βρέθηκε αντιμέτωπο με σφοδρή κριτική, στη διάρκεια συνάντησης με τις οικογένειες των 138 ομήρων οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Καταγράφηκαν οργισμένα ξεσπάσματα από συγγενείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο διάσωσης των αγαπημένων τους προσώπων.

Με πληροφορίες από Reuters, WP, WSJ, BBC

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags