Χρειαζόμαστε τα γλυκά στη διατροφή μας; Γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτά; Μπορώ να τρώω κάθε μέρα γλυκό; Υπάρχουν υγιεινά γλυκά;Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής»» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη,τοΣάββατο 03 Απριλίου 2021 στις 09:00,με τη βοήθεια της ιατρού – βιοπαθολόγου Μαρίας Ψωμά. Καλεσμένη στο στούντιο είναι και η ηθοποιός – cakecreator Άντα Λιβιτσάνου, η οποία χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως γλυκατζού και μιλάει για τα «μυστικά» της ώστε να τρώει συχνά γλυκά χωρίς να αυξάνει το σωματικό της βάρος.

Στις υπόλοιπες ενότητες της εκπομπής μιλάμε για το «φαινόμενο ντόμινο» στην ανθρώπινη συμπεριφορά, για τα τρόφιμα που είναι πλούσιες πηγές μαγνησίου και ψευδαργύρου και για το περιεδρικό συρίγγιο.

Για πολλούς ανθρώπους η άνοιξη είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου, αλλά για αρκετούς είναι η εποχή των αλλεργιών. Στις εποχικές αλλεργίες είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη,την Κυριακή04 Απριλίου 2021στις 09:00. Μεταξύ άλλων, ειδικοί επιστήμονες μιλούν για τους παράγοντες που ευθύνονται για αυτές και αν μπορούμε να τους αποφύγουμε, απαντούν στο ερώτημα «μια φορά αλλεργία, αλλεργία για πάντα;» και αναφέρονται σε όλες τις λύσεις που υπάρχουν σήμερα για τις εποχικές αλλεργίες.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται ακόμη τρία ενδιαφέροντα θέματα: γιατί ματώνουν τα ούλα μας, πρώτες βοήθειες στην πνιγμονή, όταν δηλαδή ένα ξένο σώμα μας «κάθεται» στον λαιμό, και τρεις θεραπείες που περιποιούνται το σώμα.

Δείτε το trailer εδώ: