Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν όλους κι όλες φίλες τους, ιδίως τώρα με τα social media, και άλλοι που δυσκολεύονται ακόμη και να ξεστομίσουν τη λέξη «φίλος». Όμως, η φιλία είναι μια πολύ σημαντική σχέση – «ανταλλακτική» την χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες-  με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα.

Η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης το Σάββατο 22 Mαΐου 2021 στις 09:00 υποδέχονται στο στούντιο τον ψυχολόγο Δημήτρη Σταράκη και την ηθοποιό Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Η τελευταία μιλά για την σημασία των φίλων στη ζωή της, αλλά και την προδοσία στις φιλικές της σχέσεις.

Επίσης, στην ενότητα της ψυχολογίας μιλάμε για τα βιβλία αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης, στην ενότητα της διατροφής μαθαίνουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αλλοίωση των τροφίμων και στην ενότητα «Μας Ρωτάτε, Σας Απαντάμε» απαντάμε στο ερώτημά σας αν τα εκκολπώματα στο έντερο είναι επικίνδυνα.

Ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος είναι οι πνεύμονες, η λειτουργία των οποίων επηρεάζει την υγεία αλλά και την ποιότητα της ζωής. Και η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να έρθει ο κορονοϊός για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, καθώς η πνευμονία που προκαλεί «δοκίμασε» την υγεία αρκετών ανθρώπων στην χώρα μας μέχρι στιγμής.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στις 09:00, ο καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας και διευθυντής σε κλινική Covid-19 Κωνσταντίνος Συρίγος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πέτρος Μπακάκος μιλούν για τη σημασία των πνευμόνων, τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτούς, τους παράγοντες που επηρεάζουν την λειτουργία τους αλλά και όλα τα νεότερα σχετικά με τον κοροναϊό.

Στην εκπομπή, επίσης, παρουσιάζονται τρία ενδιαφέροντα θέματα: γιατί έχω λίπος στο συκώτι, πρακτικές συμβουλές για τις κράμπες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την στοματική υγεία του σκύλου.

           «Οδηγός καλής ζωής».

Mε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 09:00.