Facebook Pixel Νεκρός συντελεστής της σειράς FAUDA στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
Life
| 2023-10-14 20:05:00

Νεκρός συντελεστής της σειράς FAUDA στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

του Γεωπόλδου
Νεκρός συντελεστής της σειράς FAUDA στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Όταν η μυθοπλασία συναντά την πραγματικότητα! Δείτε τι αναφέρθηκε σε εκπομπή του Alpha με τη Ναταλία Γερμανού.

Το Fauda, ή αλλιώς “Χάος” αναλύει την αμφίδρομη ιστορία μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, παρουσιάζοντας τη σύγκρουση αυτή, μέσα από ανθρώπινες ιστορίες.

Δημιουργοί της είναι ο Λίορ Ραζ μαζί με τον με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Haaretz, Άβι Γισαχάροφ.

Η υπόθεση της σειράς «ακολουθεί» μία ομάδα της Σιν Μπετ (Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ), τα μέλη της οποίας μιλούν Αραβικά για να μπορούν να διεισδύουν και να δρουν αποτελεσματικά σε μυστικές επιχειρήσεις εντός κι εκτός Παλαιστίνης.

Ο Ραζ είχε ήδη κάνει τη στρατιωτική του θητεία και είχε καταταγεί  ως κομάντο στην  Sayeret Duvdevan, μιας επίλεκτης, μυστικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, που προοριζόταν να πολεμήσει τη Χαμάς όταν η κοπέλα του, Ίρις Αζουλάι, δολοφονήθηκε σε επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τη δεκαετία του 1990 . Ένα τραγικό γεγονός που όμως δεν τον παρέσυρε σε εκδικητική συμπεριφορά, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του.

Στη σειρά έκανε αναφορά η εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» στον Alpha με παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού.

«Όταν η μυθοπλασία συναντά την πραγματικότητα στη σειρά «Fauda». Η δημοφιλής σειρά που πραγματεύεται την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Τι δηλώνει ο πρωταγωνιστής της», ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής.

 

Συντελεστής της Fauda έχασε τη ζωή του από τη Χαμάς

Νεκρός έπεσε ο Lior Waitzman, ο μοντέρ ήχου που εργάστηκε στο «Fauda» του Netflix και στο «Tehran» του Apple TV+ κατά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, επιβεβαίωσε ο Ted Sarandos, ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix.

Ο Sarandos σημείωσε μιλώντας στο συνέδριο Bloomberg Screentime ότι πολλοί άνθρωποι στην αίθουσα πιθανότατα είχαν χάσει φίλους ή συγγενείς στην επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7/10, αναφέρει το Thewrap.com.

«Ένα από τα θύματα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, ο Lior Waitzman, δούλευε στην πρώτη μας πρωτότυπη σειρά του Netflix εκεί με τίτλο «Bros». Δούλευε στο τμήμα ήχου», πρόσθεσε. «Το πρωί του Σαββάτου, βγήκε με το ποδήλατο, σταμάτησε και έστειλε μήνυμα στη γυναίκα του ότι σημειώθηκε πυροβολισμός και αυτή ήταν η τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής, καθώς έπεσε θύμα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

Ο επικεφαλής του Netflix πρόσθεσε επίσης: «Θέλουμε απλώς να πούμε ότι η καρδιά μας είναι με την οικογένεια του Lior και οποιονδήποτε άλλον μπορεί να έχασε κάποιον στο Ισραήλ το Σάββατο 7/10».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags