Facebook Pixel Σάρωσε η πρεμιέρα της σειράς Famagusta που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο!
Life
| 2024-01-22 13:30:00

Σάρωσε η πρεμιέρα της σειράς Famagusta που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο!

του Γεωπόλδου
Σάρωσε η πρεμιέρα της σειράς Famagusta που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο!

Το σίριαλ περιγράφει τη ζωή των δύο οικογενειών και των ανθρώπων που τις περιβάλλουν με κεντρικό σημείο αναφοράς μία οικογενειακή τραγωδία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1974.

Μία συγκλονιστική ιστορία με φόντο την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο αρχίζει να... ξεδιπλώνεται στο MEGA. Στo πρώτo και συναρπαστικό επεισόδιο της σειράς «Famagusta» γνωρίζουμε τις οικογένειες Σέκερη και Κούρτη. Πρωταγωνιστές της είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και νεότεροι αλλά ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Το σίριαλ περιγράφει τη ζωή των δύο οικογενειών και των ανθρώπων που τις περιβάλλουν με κεντρικό σημείο αναφοράς μία οικογενειακή τραγωδία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1974.Όλα ξεκινούν τη στιγμή που μία νεαρή μητέρα τρέχει για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, κρατώντας τον γιο της στην αγκαλιά. Ωστόσο, πέφτει αναίσθητη από το ωστικό κύμα μιας βόμβας και όταν ξυπνάει, το παιδί της έχει χαθεί.

Πενήντα χρόνια αργότερα, ούτε εκείνη ούτε ο σύζυγός της, ο Αντρέας Σέκερης, έχουν ξεχάσει το χαμένο τους παιδί και θρηνούν ακόμα για αυτή την τραγική απώλεια.

Μια... διαφορετική σειρά που ένωσε το διαδίκτυο με την τηλεόραση...

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega, Famagusta, έκανε πρεμιέρα και κατάφερε αυτή την κρύα βραδιά της Κυριακής να ζεστάνει όλο τον ελληνισμό του διαδικτύου, αλλά και να κρατήσει μπροστά από τις οθόνες για δύο ώρες το 30% των τηλεθεατών, σε μια τηλεοπτική σεζόν που το νούμερο που χαρακτηρίζει ένα πρόγραμμα ως επιτυχημένο είναι το 15%.

Το τρίδυμο των επιτυχιών -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- αυτή τη φορά δημιούργησαν μία ιστορία εμπνευσμένη από τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο και με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα, κατάφεραν να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στο τηλεοπτικό κοινό, σχεδόν σε κάθε σκηνή της σειράς.

Εξαιρετική σκηνοθεσία που αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το πολύ ενδιαφέρον σενάριο με τις συνεχείς εκπλήξεις και μια πλούσια παραγωγή, συνετέλεσαν σε ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής, ένα σίριαλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Οι εικόνες του πρώτου επεισοδίου της σειράς μάς πλημμύρισαν με συναισθήματα, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απολαυστικά ανατριχιαστικές. Καθηλωτική η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο μιας γυναίκας – σύμβολο για την Κύπρο, της Χαρίτας Μάντολες. Την ίδια στιγμή, η Κοραλία Καράντη πρόσφερε στους τηλεθεατές μία από τις ωραιότερες δραματικές ερμηνείες. Όλο το καστ των καταξιωμένων ηθοποιών μετέδωσε συναισθηματικά στο τηλεοπτικό κοινό την ιστορία του ξεριζωμού, 50 χρόνια μετά την τραγωδία.

Στο κομμάτι της μουσικής επένδυσης της σειράς, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον Αντρέα Γεωργίου. Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, έδωσε τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι «Δεν ξεχνώ» και κατάφερε να μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις.

Είναι η Famagusta η διαφορετική, η ξεχωριστή σειρά της φετινής σεζόν; Η απάντηση είναι εύκολη και την δώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της από τη συχνότητα του Mega…

Τα νούμερα τηλεθέασης

Πρεμιέρα έκανε χθες (21/1) το βράδυ η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega «Famagusta», καθηλώνοντας το τηλεοπτικό κοινό και σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής (21/1) την πρωτιά στο γενικό κοινό πήρε η «Famagusta», ενώ ακολούθησαν το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και το «Survivor». Στο δυναμικό κοινό στην πρώτη θέση βρέθηκε η «Famagusta», με το «Survivor» να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και στην τρίτη το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης στο γενικό κοινό:

  • FAMAGUSTA – ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30,4%
  • ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ 18,0%
  • SURVIVOR 16,5%
  • ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ 10,8%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΓΟ 7,5%
  • ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 6,7%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ – Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 6,4%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΣΩΦΕΡΙΝΕΣ 4,3%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ 3,4%
  • ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ 18,6%
  • SUPER ΜΠΑΛΑ LIVE 10,2%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ 8,8%
  • DRAGONS’ DEN (Ε) 7,3%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 9 7,1%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 30,5 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ 2,7%

Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό:

  • FAMAGUSTA – ΠΡΕΜΙΕΡΑ 23,7%
  • SURVIVOR 14,5%
  • ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ 14,3%
  • ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ 12,7%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΓΟ 9,4%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ – Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 7,3%
  • ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 7,1%
  • ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ  3,5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΣΩΦΕΡΙΝΕΣ 3,2%

 «Τσάκισε» το Twitter η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς

Οι ερμηνείες, η μουσική, η σκηνοθεσία, οι δραματικές σκηνές καθώς και το γεγονός πως όλα αυτά βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, κατάφεραν να «παγώσουν» τους τηλεθεατές και να... ανατριχιάσουν τους χρήστες του Twitter.

Η υπόθεση

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta».

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος

Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Άθως Αντωνίου

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες στο πρώτο επεισόδιο, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης

Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags