Facebook Pixel Το οικονομικό «θαύμα» της Ινδίας!
Life
| 2024-02-23 00:29:00

Το οικονομικό «θαύμα» της Ινδίας!

του Γεωπόλδου
Το οικονομικό «θαύμα» της Ινδίας!

Η Ινδία το τελευταίο 12μηνο αναπτύχθηκε με 7,6%, τριπλάσιος δηλαδή ρυθμός ανάπτυξης του τζίρου της οικονομίας.

Η σύγχρονη Ινδία αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Ο πλανήτης το 2024 αναμένεται ότι θα αναπτυχθεί με 2,4%. Η Ινδία το τελευταίο 12μηνο αναπτύχθηκε με 7,6%, τριπλάσιος δηλαδή ρυθμός ανάπτυξης του τζίρου της οικονομίας. Μιας οικονομίας που αποτελεί την πολυπληθέστερη ολου του κόσμου.

Μέχρι το 2030 εκτιμάται ότι θα αυξάνεται με 6% κάθε χρόνο, κάτι που σημαίνει πως θα προσθέτει το ΑΕΠ σχεδόν μιας… Ελλάδας, κάθε χρόνο επί 3.

Παράλληλα, εκτός από μια τεράστια οικονομία, η Ινδία έχει και κυβερνητική σταθερότητα.

Τον Απρίλιο, οι 900 εκατομμύρια Ινδοί ψηφοφόροι αναμένονται ότι θα επανεκλεξούν τον Ναρέντρα Μόντι για πρωθυπουργό, καθώς θεωρούν ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην οικονομία, γεγονός που φαίνεται αφού κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην πρωθυπουργία, η πραγματική αγοραστική δύναμη του Ινδού, αυξάνεται κατά 3% την ημέρα.

Οικονομικός διάδρομος «IMEC»

Ο μεγάλος στόχος της Ινδίας όμως στο εξωτερικό, είναι να γίνει η επόμενη Κίνα.

Η Δύση το αντιλαμβάνεται αυτό και έτσι, είναι στα σκαριά ο περίφημος διάδρομος «IMEC», που θα συνδέει την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Κάθε μεγάλη υπερδύναμη, η οποία θέλει να έχει διαδρόμους για τις μεγάλες αγορές της Δύσης παρουσιάζει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ο διάδρομος της Ινδίας χρησιμοποιεί ως χερσαία γέφυρα τη Σαουδική Αραβία για να περάσει στο Ισραήλ και στη συνέχεια να ενωθεί με την Ευρώπη μέσω του Πειραιά ή μέσω άλλων λιμένων. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο ξεκίνησε πέρυσι.

Συμμετέχουν πάρα πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετές δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτή στιγμή, εμποδίζεται από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, η Ινδία έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο μεγάλος επόμενος παγκόσμιος παίκτης στο εμπόριο αλλά και στη βιομηχανία. Όπως είπε και ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNEWS, Ηλίας Σιακαντάρης: «Αυτή η διαδρομή θα είναι η “γέφυρά” της προς τις αγορές της Δύσης».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags