Facebook Pixel Ινδία: Το φιλόδοξο σχέδιο για κατασκευή ημιαγωγών!
Life
| 2024-03-15 05:34:00

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ινδίας για κατασκευή ημιαγωγών!

του Γεωπόλδου
Το φιλόδοξο σχέδιο της Ινδίας για κατασκευή ημιαγωγών!

H κυβέρνηση της Ινδίας έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να κάνει την Ινδία αυτάρκη στην παραγωγή τσιπ ημιαγωγών.

Το τελευταίο ορόσημο σε αυτή τη στρατηγική ήταν η έγκριση, στις 29 Φεβρουαρίου 2024, προτάσεων για τρεις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ημιαγωγών. 

Αυτό είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη δημιουργία μιας εγχώριας βιομηχανίας για την κατασκευή αυτών των κρίσιμων εξαρτημάτων. Η κατασκευή και στις τρεις εγκαταστάσεις αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων 100 ημερών.

Το σημαντικό σημείο εδώ είναι η συμμετοχή της ιδιωτικής βιομηχανίας, την οποία έχει ενθαρρύνει η κυβέρνηση. 

Το άλλο σημείο είναι ότι πολλές νέες μονάδες στη λειτουργία JV θα εμφανιστούν στην Ινδία για να βελτιώσουν την αξιοπιστία και τον πλεονασμό, καθιστώντας την Ινδία σταδιακά παγκόσμιο ηγέτη σε αυτόν τον τομέα.

Η India's Semiconductor Mission (ISM) ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 για την ανάπτυξη ενός εγχώριου οικοσυστήματος για την κατασκευή ημιαγωγών και οθονών. Η αποστολή στοχεύει να κάνει την Ινδία σημαντικό παίκτη σε αυτόν τον τομέα με προϋπολογισμό Rs. 760 δις ρούπιες

Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση ενέκρινε μια πρόταση (Ιούνιος 2023) από την αμερικανική εταιρεία Micron για την κατασκευή μιας εγκατάστασης ημιαγωγών στο Sanand του Γκουτζαράτ. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτή η εγκατάσταση αναμένεται να τονώσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος ημιαγωγών.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει ωθήσει αρκετούς ιδιωτικούς φορείς να επενδύσουν στον τομέα των ημιαγωγών. Το ISM έχει μέχρι στιγμής επιτύχει πολλά ορόσημα. 

Υπήρξε ένα κύμα ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες ημιαγωγών σε όλο τον κόσμο.

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικά κίνητρα συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για αρκετές νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τη Micron. 

Επιπλέον, η Ινδία προσελκύει ενεργά ξένες εταιρείες όπως η Foxconn και η AMD για τη δημιουργία τοπικών δραστηριοτήτων.

Αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο έχει σχεδιαστεί με ένα χρονοδιάγραμμα 20 ετών που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την υπάρχουσα ομάδα 300.000 μηχανικών σχεδιασμού της Ινδίας που ήδη συμβάλλουν στο παγκόσμιο τοπίο σχεδιασμού τσιπ. 

Κάτι που μας οδηγεί στην κατάσταση στο έδαφος. Ενώ η κατασκευή της εγκατάστασης Micron βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γκουτζαράτ, η Tata Electronics Private Limited (TEPL) συνεργάστηκε με την Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp (PSMC) από την Ταϊβάν για την κατασκευή μιας εγκατάστασης κατασκευής ημιαγωγών στο Dholera του Γκουτζαράτ. 

Αυτό θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 50.000 εκκινήσεων γκοφρέτας ανά μήνα (WSPM) και θα επικεντρωθεί στη δημιουργία τσιπ για διάφορους τομείς όπως υπολογιστές υψηλής απόδοσης, ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, με συνολική επένδυση για αυτό το έργο εκτιμάται ότι θα είναι Rs. 910 δις ρούπιες

Το εργοστάσιο TEPL αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή σε περίπου τρεις μήνες. 

Οι Tatas σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα άλλο εργοστάσιο ημιαγωγών στο Morigaon, Assam.

Η Tata Semiconductor Assembly and Test (TSAT), σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτή τη νέα εγκατάσταση με εκτιμώμενο κόστος 270 διες ρούπιες

Η εγκατάσταση TSAT θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριες τεχνολογίες: Wire Bond, Flip Chip και Integrated Systems Packaging (ISP). Η εταιρεία αναπτύσσει τις δικές της προηγμένες τεχνολογίες συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένων των flip chip και ISIP (ολοκληρωμένο σύστημα σε συσκευασία). 

Μόλις λειτουργήσει, η εγκατάσταση θα έχει ημερήσια παραγωγική ικανότητα 48 εκατομμυρίων μονάδων και θα απευθύνεται σε διάφορους τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρικά οχήματα, τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οι τηλεπικοινωνίες και τα κινητά τηλέφωνα.

 Αναμένεται επίσης να δημιουργήσει περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Αυτά θα δημιουργήσουν εξαρτήματα για διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει φέτος, με το πρώτο μέρος της εγκατάστασης να ανοίγει στα μέσα του 2025. 

Συγκεκριμένα, το Γκουτζαράτ εξακολουθεί να είναι ευνοϊκή τοποθεσία για νέες εγκαταστάσεις ημιαγωγών. Για παράδειγμα, η CG Power ένωσε τις δυνάμεις της με τη Renesas Electronics από την Ιαπωνία και την Stars Microelectronics από την Ταϊλάνδη για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης ημιαγωγών στο Sanand του Γκουτζαράτ της Ινδίας με επένδυση 7.600 crore Rs. 

Η Renesas, ένας σημαντικός παίκτης στα εξειδικευμένα τσιπ, θα παρέχει την τεχνολογική τεχνογνωσία.

Η εγκατάσταση θα κατασκευάζει τσιπ για διάφορους τομείς, όπως ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, βιομηχανικές εφαρμογές, αυτοκίνητα και ηλεκτρική ενέργεια.

Αναμένεται να έχει παραγωγική ικανότητα 15 εκατομμυρίων μονάδων την ημέρα. Επιπλέον, μια ΚΕ μεταξύ του ομίλου Murugappa, της Renesas Electronics και της Stars Microelectronics σχεδιάζεται να δημιουργήσει μια εγκατάσταση συναρμολόγησης και δοκιμών ημιαγωγών στο Γκουτζαράτ. 

Σε μια σημαντική εξέλιξη, η ισραηλινή εταιρεία κατασκευής τσιπ Tower Semiconductor πλησιάζει στα τελικά στάδια της εξασφάλισης έγκρισης για ένα εργοστάσιο κατασκευής 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Ινδία. 

Αυτή θα ήταν η πρώτη περίπτωση μιας κορυφαίας παγκόσμιας εταιρείας που θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία κατασκευής τσιπ 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ινδίας.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει την πρόταση πριν από τις επερχόμενες γενικές εκλογές. 

Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την αυξανόμενη παρουσία της Ινδίας στο παγκόσμιο τοπίο των ημιαγωγών. Η Samsung Semiconductor India Research άνοιξε μια νέα εγκατάσταση Ε&Α στη Μπανγκαλόρ, εστιάζοντας στην έρευνα αιχμής.

Επιπλέον, το κυβερνητικό σχέδιο κινήτρων που συνδέεται με το σχεδιασμό υποστηρίζει εγχώριες εταιρείες.

Η Saankhya Labs και η SensesemiTechnologies έλαβαν έγκριση βάσει αυτού του συστήματος, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν προηγμένες λύσεις για διάφορες εφαρμογές, όπως 5G, δορυφορική επικοινωνία και ιατρικές συσκευές. 

Καθώς η Ινδία ξεκινά αυτό το φιλόδοξο ταξίδι, η ISM, η εγχώρια ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών συσκευασίας πρωτοπορεί.

Στην ουσία, το ISM είναι ένα μετασχηματιστικό βήμα στην τεχνολογική ανάπτυξη του έθνους και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι πρόσφατα προγραμματισμένες μονάδες αναμένεται να δημιουργήσουν 20.000 άμεσες θέσεις εργασίας, παράλληλα με περίπου 60.000 έμμεσες θέσεις εργασίας σε όλες τις βιομηχανίες. 

Το ISM θα ενισχύσει σημαντικά την απασχόληση σε κατάντη τομείς που βασίζονται σε ημιαγωγούς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά, οι τηλεπικοινωνίες, η βιομηχανική κατασκευή και πολλοί άλλοι.

Η κυβέρνηση εστιάζει στην κατάκτηση του μεριδίου αγοράς στο τμήμα τσιπ 28 νανομέτρων και άνω, το οποίο εξακολουθεί να είναι σε υψηλή ζήτηση για διάφορες εφαρμογές. 

Η προσέγγιση της κυβέρνησης της Ινδίας, που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ταλέντων, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό τσιπ και τις διεθνείς συνεργασίες, τοποθετεί την Ινδία στην παγκόσμια προεξοχή των ημιαγωγών. 

Καθώς η Ινδία προχωρά μπροστά σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που πρέπει να αντληθούν σχετικά με τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στον τομέα των ημιαγωγών και πώς μια ώθηση από την κυβέρνηση επέτρεψε στη βιομηχανία να εργαστεί πιο γρήγορα. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Ινδία, η οποία στο παρελθόν είχε αγωνιστεί να προσελκύσει παγκόσμιες εταιρείες ημιαγωγών. 

Είναι επίσης σημαντικό επειδή το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής τσιπ συγκεντρώνεται επί του παρόντος σε λίγες χώρες, όπως η Κίνα, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα.

Ο συνδυασμός τσιπ που δημιουργήθηκαν εγχώρια και η ικανότητα προσέλκυσης σημαντικών παγκόσμιων παικτών για να επενδύσουν στην Ινδία είναι ένας μεθυστικός συνδυασμός που δείχνει ότι η Ινδία είναι έτοιμη για τον υψηλό δρόμο όσον αφορά τους ημιαγωγούς.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags