Facebook Pixel Η ινδική οικονομία είναι πιθανό να αναπτυχθεί 6,5% την επόμενη δεκαετία
| 2023-03-31 08:36:00

Η ινδική οικονομία είναι πιθανό να αναπτυχθεί 6,5% την επόμενη δεκαετία

Sportdog Team
Η ινδική οικονομία είναι πιθανό να αναπτυχθεί 6,5% την επόμενη δεκαετία

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος (CEA) της Ινδίας, Ανάθα Ναγκεσβαράν, δήλωσε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ότι η ινδική οικονομία είναι πιθανό να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,5% την επόμενη δεκαετία λόγω της ανάκαμψης στον χρηματοοικονομικό και επενδυτικό κύκλο, σύμφωνα με έκθεση .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όγκος αύξησης των παγκόσμιων εξαγωγών μπορεί να είναι κάπως χαλαρός όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξής τους λόγω του είδους της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

«Έτσι, νομίζω ότι η αποκατάσταση του χρηματοοικονομικού, πιστωτικού και επενδυτικού κύκλου στον εμπορικό τομέα και στον τομέα των ακινήτων θα μας οδηγήσει πιθανώς να αυξάνουμε κατά μέσο όρο έξι και μισό τοις εκατό την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος.

Η έκθεση σημειώνει περαιτέρω ότι η Οικονομική Έρευνα του υπουργείου Οικονομικών έχει προβλέψει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι 6,5% στη δημοσιονομική περίοδο 2023-24, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2023, ενώ η Ρυθμιστική αρχή της Ινδίας (RBI) έχει προβλέψει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας θα επιβραδυνθεί στο 6,4% το FY24 από 7% το τρέχουσα δημοσιονομική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ναγκεσβαράν απέδωσε την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας λίγο πριν από την πανδημία COVID-19 στην κλασική δυσπραγία του χρηματοοικονομικού κύκλου που πέρασε η Ινδία.

«Αν κοιτάξετε τα δεδομένα από το 2012 και μετά, άρα ουσιαστικά την ίδια την περίοδο πριν από την πανδημία, περάσαμε από μια περίοδο κλασικής επισκευής του χρηματοοικονομικού κύκλου, επισκευής πιστωτικού κύκλου, που μείωσε την επιβράδυνση στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των ακινήτων. », πρόσθεσε στη δήλωση.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή ασφάλεια της Ινδίας, ο Ναγκεσβαράν εξέφρασε την άποψη, ότι υπάρχει τρομερή πίεση στην ενεργειακή μετάβαση για δικαιολογημένους λόγους και αναρωτήθηκε: «Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να αρνηθούμε ότι υπάρχει ανάγκη για ενεργειακή μετάβαση, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα το κάνουμε;»

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε για το σύστημα κινήτρων που συνδέεται με την παραγωγή (PLI), ο οικονομικός σύμβουλος είπε ότι η ρήτρα εξόδου είναι πολύ σημαντική για οποιοδήποτε σύστημα. Ο στόχος του συστήματος PLI είναι να καταστήσει την εγχώρια παραγωγή ανταγωνιστική παγκοσμίως, να δημιουργήσει παγκόσμιους πρωταθλητές στη μεταποίηση, να ενισχύσει τις εξαγωγές και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags