Facebook Pixel Ματσάρα στη Λαμία και προβάδισμα σε Ατρόμητο - Προκρίθηκε ο Αστέρας!
Ποδόσφαιρο
| 2017-01-25 20:20:00

Ματσάρα στη Λαμία και προβάδισμα σε Ατρόμητο - Προκρίθηκε ο Αστέρας!

Ματσάρα στη Λαμία και προβάδισμα σε Ατρόμητο - Προκρίθηκε ο Αστέρας!

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε για δεύτερη φορά τα Τρίκαλα (1-0) και προκρίθηκε πολύ άνετα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στη Λαμία, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ατρόμητο και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη ρεβάνς στο Περιστέρι.

Ο πρώτος που πήρε την πρόκριση!

Την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 1-0 των Τρικάλων. Οι Αρκάδες σκόραραν στο 22' με τον Ιωαννίδη κι έχοντας το συνολικό σκορ 3-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με κατεβασμένες τις μηχανές.

Ο Αστέρας έχοντας ως παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Από το πρώτο λεπτό επέβαλε το ρυθμό του, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Στην πρώτη καλή ευκαιρία, μάλιστα, άνοιξε το σκορ. Στο 22' ο Καλτσάς έβγαλε τη σέντρα και από κοντά ο Ιωαννίδης έκανε το 1-0. Αυτό σφράγισε την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου για τους Αρκάδες. Οι δύο ομάδες μάλιστα φάνηκαν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα και έως το τέλος του πρώτου μέρους δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Αστέρας είχε την συντριπτική κατοχή, ωστόσο δεν κυνήγησε το γκολ. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και έτσι το 1-0 ήταν αναπόφευκτο. Οι Αρκάδες λοιπόν πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου.  

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Κυριακόπουλος, Σελίν (71? Ευαγγέλου), Γκαϊντούτσικ, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (64? Χαμντανί), Μάσα (46? Mπαστιανος ), Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης.

Τρίκαλα (Γεωργιάδης): Αθανασόπουλος, Βέρτζος, Σανδραβέλης, Λεάντρο, Φερέιρα (79? Κουσκουνάς), Ριζογιάννης, Μουμίν, Καμπλιώνης (46? Γκόλιας), Αρναρέλλης, Γιαννιτσάνης, Μαρουκάκης (46? Στεφάνοβιτς)

Γκολάρες και όλα... ανοιχτά για τη ρεβάνς!

Ανοιχτούς λογαριασμούς ως προς την υπόθεση-πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας άφησαν Λαμία και Ατρόμητος που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Οι Περιστεριώτες, οι οποίοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα χάρη στα εκτός έδρας γκολ, πήραν δις το προβάδισμα με τα τέρματα του Ντάουντα (3΄, 14΄), ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν ισάριθμες φορές με τα γκολ των Αυγενικού (4΄) και Σπυρόπουλου (16΄). Ο αγώνας ρεβάνς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Περιστέρι την 1η Φεβρουαρίου.

Το παιχνίδι είχε έναν... τρελό ρυθμό από το ξεκίνημα, με αποτέλεσμα στα πρώτα 20 λεπτά να έχουν ήδη σημειωθεί τέσσερα τέρματα! Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 3΄, όταν, μετά από κόρνερ του Ούμπιντες, αρχικά ο Φυτανίδης και στη συνέχεια ο Ζησόπουλος έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ντάουντα πήρε το... ριμπάουντ και «έγραψε» το 0-1. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 4΄, όταν ο Τζόκιτς έκανε τη σέντρα και ο Τσούκαλος «τροφοδότησε» με τακουνάκι τον Αυγενικού, ο οποίος «σημάδεψε» αρχικά το δοκάρι και στην επαναφορά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ατρόμητος πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 14΄ με το σουτ του Ντάουντα (1-2), ωστόσο η Λαμία ευτύχησε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο 16΄ με το μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Παπαδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να προηγηθούν στο 52΄, όταν ο Τζόκιτς έκανε τη σέντρα και ο Φερφελής πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 56΄ ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι, το 2-2 παρέμεινε έως το τέλος και οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις... διαφορές τους στη ρεβάνς της επόμενη Τετάρτης.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες κάρτες: Μπουλούλης - Φυτανίδης, Κυριακίδης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος (46΄ Καραγιάννης), Κοτσώνης, Βάλιος, Παπαργυρίου, Μπουλουλής, Αυγενικού, Βασιλόγιαννης (83΄ Μανιάς), Τζόκιτς, Τσούκαλος (71΄ Πατσαρούχας), Φερφελής.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κοντοές, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός, Τόνσο (61΄ Κυριακίδης), Μπρίτο (59΄ Βασιλείου), Ντάουντα (68΄ Λε Ταλέκ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags