Η κίνηση αυτή του εφοπλιστή, που μετέχει με 25% και στον ΣΚΑΙ, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον πολιτικό, οικονομικό, τηλεοπτικό και αθλητικό χώρο. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Μαρινάκης έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Κουρή και αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις.

Για την ολοκλήρωση του “deal” βοήθησαν πολύ ο Νίκος Χατζηνικολάου, γνωστός για τα φιλοΟλυμπιακά του αισθήματα, η είσοδος του Alter στο άρθρο 99, αλλά και τα μεγάλα νούμερα που έχει ο σταθμός στο δελτίο ειδήσεων.

Στη συνάντηση λοιπόν που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στη Σκιάθο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε το θέμα και φαίνεται πως ο πρωθυπουργός τον προέτρεψε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το deal, ώστε να... ηρεμήσει με αυτή την “πληγή”.

Βέβαια, η συμμετοχή του Μαρινάκη στο Alter, αναμένεται να επηρεάσει και τις ήδη τεταμένες σχέσεις του με τον συνεταίρο του στον ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζο, αφού ο Αλαφούζος με το Alter βρίσκεται στα δικαστήρια. Θυμίζουμε πως οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν... ψυχρανθεί από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, όταν ο πρόεδρος των Πειραιωτών θεώρησε πως η κάλυψή και όσα ακολούθησαν στις εκπομπές του καναλιού ήταν “εχθρικά” τόσο προς την ομάδα όσο και προς τον ίδιο. Η συνέχεια δόθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο λίγο πριν, αλλά και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες με τα σχόλια του στο twitter. Χαρακτηριστικότερο όλων το: "Neos proedros me megalo egoismo avrio tha ine katigorumenos. An exis tyxi diabaine" στις 23 Ιουνίου.