Facebook Pixel Εξοπλισμοί: Έχει και συνέχεια μετά τα Rafale και τα Viper!
Life
| 2021-11-16 21:09:00

Έχει και συνέχεια μετά τα Rafale και τα Viper! Αυτό είναι το νέο μεγάλο project της Πολεμικής Αεροπορίας

Sportdog Team
Έχει και συνέχεια μετά τα Rafale και τα Viper! Αυτό είναι το νέο μεγάλο project της Πολεμικής Αεροπορίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται διάφορα σενάρια με επικρατέστερο την απόκτηση είτε καινούργιων είτε μεταχειρισμένων μονάδων.

Εξοπλισμοί: Έχει και συνέχεια μετά τα Rafale και τα Viper! Αυτό είναι το νέο μεγάλο project της Πολεμικής Αεροπορίας

Η απόκτηση των Γαλλικών μαχητικών Rafale, η αναβάθμιση των 84 F-16 Block52+ σε διαμόρφωση Viper αλλά και ο αναμενόμενος εκσυγχρονισμός των 38 F-16 Block 50 χωρίς αμφιβολία εκτινάσσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας. Και δίνουν σημαντικό προβάδισμα στα Ελληνικά «γεράκια» για τον έλεγχο όχι μόνο του Αιγαίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η πλήρης όμως αξιοποίηση των καινούργιων μαχητικών και κυρίως των όπλων τα οποία θα φέρουν όπως εκτιμούν όλο και περισσότερα Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσκονται περισσότερες ώρες στον αέρα, να φτάνουν μακριά όπου απαιτείται για να εκτελέσουν επιχειρήσεις συνοδείας, αναχαίτισης και κυρίως κρούσης αλλά και να βλέπουν μακριά.

Η όλο και πιο σύνθετη αποστολή ελέγχου του Αιγαίου αλλά και συνολικά στα όρια του FIR Αθηνών, τα Comao έως την Κύπρο αλλά και οι νέες προκλήσεις για έλεγχο της Ελληνικής ΑΟΖ σε μεγάλες αποστάσεις από τις Αεροπορικές Βάσεις θέτουν στο επίκεντρο την ανάγκη απόκτησης από την Πολεμική Αεροπορία ιπτάμενων τάνκερ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags