Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια μετά τη Σύνοδο Κορυφής!
Life
| 2022-03-11 18:02:00

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια μετά τη Σύνοδο Κορυφής!

Sportdog Team
Αποκάλυψη Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια μετά τη Σύνοδο Κορυφής!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει απαντήσεις για το θέμα.

Την αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα δεν την είδαμε στο μεταναστευτικό», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου από τις Βερσαλλίες με αφορμή την πορεία των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση, με 2.000 πρόσφυγες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, στεκόμενος στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν έδειξε ανάλογη στάση, όταν η χώρα μας αντιμετώπιζε την προσφυγική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη η Ευρώπη να απεξαρτηθεί το συντομότερο δυνατό από το ρωσικο αέριο, λέγοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν νέοι προμηθευτές και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου.

Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να φτάνει φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags