Για το χτύπημα των Ουκρανών στην ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου του Ευξείνου Πόντου μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο γεωπολιτικός αναλυτής, υποστήριξε, ότι αυτή είναι η σημαντικότερη εξέλιξη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Υπάρχουν πτυχές που πρέπει να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Το πρώτο είναι, ότι η Ουκρανία έχει δική της αμυντική βιομηχανία», ανέφερε και πρόσθεσε με νόημα: «Γιατί τορπιλίζουν την ανάπτυξή της στην Ελλάδα».

Όπως ανέφερε ο πρώην πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, το συγκεκριμένο πλοίο απασχολείται με την εξουδετέρωση των τουρκικών Bayraktar Tb2. Εκεί παρουσιάζεται το ενδεχόμενο να ήταν απασχολημένο σε αυτόν τον τομέα και να μην εντόπισε τους πυραύλους Neptune από τους οποίους χτυπήθηκε.

Εάν αποδειχθεί εμπλοκή της Τουρκίας στο συγκεκριμένο χτύπημα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση της Ρωσίας δια αντιπροσώπων, δηλαδή στη Συρία.

Υπάρχει η πιθανότητα τα Bayraktar Tb2 να κατηύθυναν τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune.

Κατά την εκτίμηση του αναλυτή, η Ρωσία δεν θα ανοίξει μέτωπο στις Σκανδιναβικές χώρες.

Όσον αφορά την ελληνική αμυντική βιομηχανία, ο Καλεντερίδης υποστήριξε, ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία που δεν θέλει την ανάπτυξή της. «Έχουμε στοιχεία από τη δεκαετία του ’90, ότι μεγάλες χώρες δημιούργησαν προσχώματα. Κατάντησε η Ελλάδα να μη μπορεί να κατασκευάσει, γιατί υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από αυτήν την παθογένεια. Η Εθνική κυριαρχία δεν προστατεύεται με τριαντάφυλλα. Δυστυχώς…».

Ακούστε την παρέμβασή του: