Facebook Pixel Sportdog.gr | "Φουρτούνες" για την Τουρκία! Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον στόλο της και προκαλεί τσουνάμι
Life
| 2022-06-13 21:25:00

"Φουρτούνες" για την Τουρκία! Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον στόλο της και προκαλεί τσουνάμι

Sportdog Team
"Φουρτούνες" για την Τουρκία! Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον στόλο της και προκαλεί τσουνάμι

Μόνο θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη Γαλλία και τα ναυπηγεία της Lorient όπου ήδη έχει αρχίσει να «χτίζεται» η πρώτη Ελληνική φρεγάτα Belharra

Μπορεί η ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με την απόκτηση των 24 Γαλλικών μαχητικών Rafale, τον εκσυγχρονισμό των 83 F-16 σε διαμόρφωση Viper αλλά και η είσοδος της Ελλάδας στο πρόγραμμα του Stealth μαχητικού F-35 να έχει προκαλέσει νευρικό κλονισμό στην Άγκυρα όμως «φουρτούνες» στους γείτονες φέρνει και το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη Γαλλία και τα ναυπηγεία της Lorient όπου ήδη έχει αρχίσει να «χτίζεται» η πρώτη Ελληνική φρεγάτα Belharra όπως διαπίστωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης στην πρόσφατη επίσκεψη του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τον προσεχή Οκτώβριο η πρώτη Γαλλική FDI αναμένεται να βγει από το υπόστεγο-δεξαμενή και να πέσει στη θάλασσα και τη θέση της να πάρει η Ελληνική φρεγάτα. Ήδη έως τότε αναμένεται να έχουν «κομπλαριστεί» όλα τα «blocks» του σκάφους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα το πλοίο να ποντιστεί στο νερό και να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εργασίες ενώ εντός του 2023 και αυτή η φρεγάτα θα πέσει στη θάλασσα. Για να πάρει τη θέση της η δεύτερη Ελληνική Belharra η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί στον Στόλο μας λίγους μήνες έπειτα από την παράδοση του πρώτου πλοίου.

Με τον σχεδιασμό να προβλέπει τις παραδόσεις τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2025 όμως η ταχύτητα με την οποία ναυπηγούνται τα πλοία αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ακόμα και για τους τελευταίους μήνες του 2024 όσον αφορά την πρώτη Belharra. Tην ίδια ώρα που εντός του υπόστεγου «χτίζεται» το σκαρί της Ελληνικής φρεγάτας σε άλλο χώρο του ναυπηγείου έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή του «πύργου» ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags