Facebook Pixel Αίμα και Γενοκτονία! Τί κρύβεται πίσω από το 4ο «όπλο»του Ερντογάν κατά της Ελλάδας
Life
| 2022-06-23 22:46:00

Αίμα και Γενοκτονία! Τί κρύβεται πίσω από το 4ο «όπλο»του Ερντογάν κατά της Ελλάδας

του Γεωπόλδου
Αίμα και Γενοκτονία! Τί κρύβεται πίσω από το 4ο «όπλο»του Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Έτσι ξεκινά πόλεμο; Ο συμβολισμός που κρύβει χιλιάδες νεκρούς. Μία ματωμένη ιστορία που αναγνώρισε μέχρι και ο Τζο Μπάιντεν.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις έρευνες και γεωτρήσεις, που προηγουμένως πραγματοποιούσαμε μισθώνοντας γεωτρύπανα, με δικά μας μέσα. Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και στην ανατολική Μεσόγειο. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε τομέα. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ισχύ του στόλου μας με νέα πλοία. Με αυτό το τέταρτο πλοίο, έχουμε κάνει τον στόλο μας πολύ, πολύ δυνατό. Αυξήσαμε τα γεωτρύπανά μας σε 4, μετά το βήμα που κάναμε πρόσφατα. Έτσι, έχουμε γίνει μια από τις λίγες χώρες που έχουν δικό τους στόλο γεωτρυπάνων. Μόλις εξετάσαμε με τους συνεργάτες μας, πώς να ονομάσουμε το 4ο γεωτρύπανό μας. Και καταλήξαμε στο όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ, ο οποίος άφησε με τα έργα του το όνομά του κάποτε σε αυτήν την περιοχή. Είπαμε να ανακοινώσουμε το όνομα αυτού του πλοίου, το οποίο θα είναι Αμπντουλχαμίτ Χαν.

Τώρα βρίσκεται στο λιμάνι Τασουζτού της Μερσίνας και γίνονται οι τεχνικές προετοιμασίες πριν από την πρώτη του γεώτρηση. Πρώτα ο Αλλάχ, όταν θα ξεκινήσει τις αποστολές αυτό το πλοίο μας, θα εκτελούνται πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά τα έργα μας. Να είναι καλορίζικο το 4ο γεωτρύπανό μας! Πιστεύω ότι κι αυτό το πλοίο μας, όπως και το Φατίχ, θα μας φέρει καλά νέα για χάρη του έθνους μας».

Τάδε έφη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Ιουνίου ανακοινώνοντας, ότι το όνομα του σουλτάνου «Αμπντουλ Χαμίτ» δόθηκε στο τέταρτο γεωτρύπανο, το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο οδηγώντας σε κορύφωση της έντασης με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ποιός όμως ήταν ο Σουλτάνος, Αμπντούλ Χαμίτ και τί κρύβεται πίσω από την ονοματοδοσία του τέταρτου γεωτρυπάνου; Ο Κωνσταντίνος Χολέβας με άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 18 Ιουνίου 2022, πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση Ερντογάν, ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου.

Γράφει λοιπόν ο πολιτικός επιστήμων, αρθρογράφος και συγγραφέας βιβλίων με θέματα Ορθοδοξίας, Ιστορίας και Εξωτερικής Πολιτικής:

«Στις 13 Ιουνίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το νέο γεωτρύπανο της χώρας του, το οποίο ονόμασε «Αμπντούλ Χαμίτ». Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει τα δικαιώματά της, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Το νέο γεωτρύπανο βρίσκεται στο λιμάνι της Μερσίνας απέναντι από την Κύπρο. Θυμίζω ότι από τη Μερσίνα ξεκίνησε η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Το όνομα του γεωτρύπανου προκαλεί ερωτηματικά. Ο Ερντογάν μάς έχει συνηθίσει σε συμβολισμούς. Ένα άλλο γεωτρύπανο ονομάζεται Φατίχ, δηλαδή ο Πορθητής, για να θυμίζει τον Μωάμεθ Β΄ και την Άλωση του 1453. Η ώρα υπογραφής του διατάγματος για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν:14.53 για να θυμίζει και πάλι την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Η ημέρα της πρώτης Μεγάλης Προσευχής του Ερντογάν και άλλων Μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία ήταν 24 Ιουλίου 2020, ημερομηνία που συμβολίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Τα μηνύματα, λοιπόν, του Ερντογάν είναι: Θαυμάζω τον Μωάμεθ τον Πορθητή, θέλω να καταργήσω τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

Γιατί τώρα δείχνει θαυμασμό για τον Αμπντούλ Χαμίτ τον Β’; Πρόκειται για τον Σουλτάνο, ο οποίος συνδέθηκε με την πρώτη φάση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στα τέλη του 19ου αιώνος. Τι μήνυμα άραγε θέλει να μας δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος με αυτόν τον συμβολισμό;

Ο Jean Francois Colosimo είναι Γάλλος θεολόγος, ιστορικός και δημοσιογράφος. Στο πρόσφατο βιβλίο του «Το ξίφος και το σαρίκι» (στα ελληνικά από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις) περιγράφει την αιματοβαμμένη διακυβέρνηση του Οθωμανού Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β΄.

«Ο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ θα προηγηθεί στην επιβολή του τρόμου επιστρέφοντας, μετα από μία συνταγματική παρένθεση, στον ανατολικό δεσποτισμό. Προκειμένου να ανακόψει την οθωμανική υποχώρηση υμνεί και αυτός το Χαλιφάτο. Ωστόσο καινοτομεί ανανεώνοντάς το με τη μορφή του σύγχρονου πανισλαμισμού, του οποίου θα αποτελέσει τον πρώτο υποστηρικτή. Η επιμονή του να τον εφαρμόσει με κάθε κόστος θα τον κάνει να παραμείνει στα χρονικά ως ο «Κόκκινος Σουλτάνος», με άλλα λόγια ο Αιμοδιψής. ……. Ο όχλος βρυχάται, η οργή ξεσπάει και ήδη ρέει το αίμα των χριστιανών στις απομακρυσμένες επαρχίες. Στην Κωνσταντινούπολη οι Αρμένιοι τολμούν να διαδηλώνουν και να καταθέτουν υπομνήματα. Ακολουθούν οι αυθαιρεσίες και, από το 1895 έως το 1897, το μίσος αποχαλινώνεται. Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αγροτικές μάζες εξαπολύουν σφαγές, των οποίων ο πραγματικός απολογισμός ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους άνδρες, εξισλαμισμένα παιδιά, γυναίκες κλεισμένες στα χαρέμια. Δύο δεκαετίες πριν από τη γενοκτονία, ο «Μεγάλος Κύριος», σύμφωνα με την προφητική διατύπωση του Ζωρές, έχει πλέον υιοθετήσει το επιλεκτικό ξεδιάλεγμα των οθωμανικών κοινοτήτων μέσω της συστηματικής εξόντωσής τους».

Μία άλλη χρονική σύμπτωση, τη οποία μας θυμίζει φέτος ο Ερντογάν, είναι η εκατοστή επέτειος από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Όμως η φετινή χρονιά έχει και άλλους συμβολισμούς. Στις 7 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την βύθιση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη και στις 26 Ιουλίου θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από τον θρίαμβο στα Δερβενάκια».

Κόκκινος, αιμοσταγής, και αιμοδιψής λοιπόν είναι οι χαρακτηρισμοί που έχουν αποδώσει οι ιστορικοί στον 34ο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1842-1918) που αιματοκύλησε χιλιάδες Αρμένηδες. Η τελική φάση της Γενοκτονίας ξεκίνησε αργότερα, το 1915 και είχε 1,5 εκατομμύριο θύματα. Στις 24 Απριλίου 2021 ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία. Ανάλογη ηθική δικαίωση περιμένουν Έλληνες και Ασσύριοι.

Αυτά λοιπόν είναι τα πρότυπα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα οποία μιμείται σε περιοχές, όπως τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τώρα έχει βάλει στο μάτι τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ελληνισμό. Ελλάδα και Κύπρος είναι τα μόνα εμπόδια που δεν του επιτρέπουν την επέκταση προς δυσμάς... Γιατί το σχέδιο της Τουρκίας δεν είναι μόνο η αρπαγή του Αιγαίου, αλλά η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που σημαίνει, ότι και άλλα κράτη της βαλκανικής χερσονήσου και της Ευρώπης θα βρεθούν στο στόχαστρο του τουρκικού αναθεωρητισμού. Μάλιστα μερικά εξ αυτών, όπως η Αλβανία και τα Σκόπια ήδη συνεργάζονται με τον τουρκικό παράγοντα, παρουσιάζοντας αυτοκτονικές τάσεις.

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέα επίθεση στην Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να έχει ξεδιπλώσει ήδη μέσα από προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων και δημοσιευμάτων τις διεκδικήσεις. Όλη η Ελλάδα περιμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια να δώσουν την κατάλληλη απάντηση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags