Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο επιτελικός Γρ. Δημητριάδης, το «μπραβιλίκι» στη Μιχαλακοπούλου και η «προνομιακή πληροφόρηση»
Life
| 2022-08-07 13:33:00

Ο επιτελικός Γρ. Δημητριάδης, το «μπραβιλίκι» στη Μιχαλακοπούλου και η «προνομιακή πληροφόρηση»

Sportdog Team
Ο επιτελικός Γρ. Δημητριάδης, το «μπραβιλίκι» στη Μιχαλακοπούλου και η «προνομιακή πληροφόρηση»

Με καθυστέρηση δύο ετών και τριών μηνών παραιτήθηκε τελικά από τη θέση του Γενικού Γραμματέως στο γραφείο του Πρωθυπουργού ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σε ένα… φυσιολογικό κράτος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τα τέλη Απριλίου του 2020, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πέρασε με κόκκινο σηματοδότη στην οδό Μιχαλακοπούλου και παραλίγο να χτυπήσει ένα δικυκλιστή.

Τότε ο Δημητριάδης όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά αντίθετα, η συνοδεία του, κάτι «μπράβοι – αστυνομικοί», χτύπησαν και πέταξαν στο έδαφος τον δικυκλιστή που διαμαρτυρόταν, ενώ τραμπούκισαν και άλλους πολίτες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο.

Βίντεο από το περιστατικό είχε ανεβάσει στη σελίδα του στο facebook το μέλος του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊντζίδης.

Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε ανακοίνωση για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, και ενώ υποτίθεται ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ διεξήγαγε έρευνα για το συμβάν, έλεγε λίγο-πολύ να μην πιστεύουμε στα… μάτια μας, στο βίντεο δηλαδή, επειδή αυτό το ανήρτησε μέλος του Ρουβίκωνα και είναι ύποπτο!

Επί δύο ημέρες κανείς δεν ήξερε την ταυτότητα του δράστη… Πολλοί στην αρχή νόμισαν ότι ήταν κάποιος υπουργός.

Ο Γρ. Δημητριάδης «κρυβόταν».

Τελικά, το μεσημέρι της 30ης Απριλίου 2020 το site της Αυγής δημοσιοποίησε τα στοιχεία του «κυβερνητικού» που επέβαινε στο αυτοκίνητο και ήταν ο Γρ. Δημητριάδης.

Σήμερα, η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι ο Γρ. Δημητριάδης είχε την ευθύνη για την ΕΥΠ ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου (σ.σ. μετά τις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ με Προεδρικό Διάταγμα).

Αυτό σημαίνει ότι ο Δημητριάδης είχε «προνομιακή πληροφόρηση», οπότε θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί έστω τον περασμένο Ιούνιο όταν το Reporters United συνέδεσε επιχειρηματικές του δραστηριότητες με το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

ΠΗΓΗ: freedomofpress.gr     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags