Εκτός εαυτού του βγήκε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM powered by XAK, συνεχίζοντας τις δυναμικές παρεμβάσεις για τα θέματα που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα και τον ελληνισμό. Ο στρατηγικκός αναλυτής τα πήρε στο κρανίο με τις πρόσφατε δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος μίλησε για υπόθαλψη τρομοκρατών από την Ελλάδα και στοχοποίησε τον καταυλισμό των Κούρδων στο Λαύριο.

«Πώς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, ο οποίος ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας για τον Τούρκο πολιτικό. «Ο Σοϊλού είναι ο συντoνιστής του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία», είπε και τόνισε με... νόημα: «Γιατί οι ΜΚΟ δεν πάνε να δούνε τους Κούρδους στο Λαύριο; Γιατί; Έχουν λέπρα; Να μείνουν στην Τουρκία να τους «βιάζει» το παρακράτος του Σοϊλού; Πρώτα να καταγγέλουμε 95% την εγκληματικότητα του τουρκικού κράτους. Αλλιώς παίζεται το παιχνίδι της Τουρκίας».

Παράλληλα ο πρώην μυστικός πράκτορας της ΕΥΠ πήρε θέση υπέρ του Βαρθολομαίου. «Εχθρικές ενέργειες εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων οι υβρεολογίες κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη. Σταματήστε να τρώτε τις σάρκες του ελληνισμού. Όλοι αυτοί που σχολιάζουν δεν θα έβγαζαν άχνα, αν ένιωθαν τη μπότα του τουρκικού κράτους. Παραμείναμε Έλληνες, εμείς που ήρθαμε το 1923, χάρη στην Εκκλησία. Όσοι έδιωξαν την ορθόδοξη πίστη τους, εξισλαμίστηκαν και σήμερα είναι εκεί σαν… Μουσταφάδες και σαν Αχμέτηδες. Το εθνικό έργο της Εκκλησίας ήταν τεράστιο ιδιαίτερα για όσους Έλληνες που ήρθαν από τη Μικρά Ασία. Γι’αυτό ιερότερη ευχή στα γενέθλια των Ποντίων δεν ήταν τα «χρόνια πολλά» αλλά το «να ζεις με τ’όνομα σ’». Σε λένε Γιάννη; Να ζεις και να μην πεθάνεις με το όνομά σου και να μη γίνεις Μουσταφάς».

Δείτε τη δυναμική παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη: