Facebook Pixel Αποκάλυψη! Αυτή προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας μέσα στον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-01-15 13:15:00

Αποκάλυψη! Αυτή προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας μέσα στον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη! Αυτή προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας μέσα στον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιά είναι η... μυστηριώδης γυναίκα που έχει βάλει στόχο να ξεκλειδώσει την πώληση f-16 στην Τουρκία.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Έντι Ζεμενίδης! Ο Εκτελεστικός Δ/ντης του HALC, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας δηλαδή, μίλησε στις 14 Ιανουαρίου 2023 για τα εξοπλιστικά Ελλάδας και Τουρκίας, στην εκπομπή «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ», στο OPEN, την οποία παρουσιάζουν η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας κάθε Σαββατοκύριακο στις 05:00 το ξημέρωμα.

Με αφορμή την περίφημη δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ότι συμφέρει την Ελλάδα να πάρει η Τουρκία τα F-16, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο πανελλήνιο και την ομογένεια στις ΗΠΑ, ο Έντι Ζεμενίδης προχώρησε σε μία άκρως σημαντική αποκάλυψη.

Ο Έλληνας ομογενής που δίνει αγώνα στις ΗΠΑ για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αποκάλυψε, ότι υπάρχουν άτομα μέσα στον Λευκό Οίκο, που προωθούν το θέμα των τουρκικών F-16. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μία γυναίκα, η οποία, όπως υπογράμμισε “σπρώχνει” μία θέση. Ποιά θέση; Να πάρει η Ελλάδα F-35 εφόσον και αν πάρει η Τουρκία τα μαχητικά που έχει ζητήσει. 

Δείτε τί συνέβη και πως αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της γυναίκας που προωθεί συμφέροντα της Τουρκίας μέσα στον Λευκό Οίκο

 

Το ρεπορτάζ

Οι πληροφορίες που μας έρχονται από τις ΗΠΑ τα εξοπλιστικά Ελλάδας και Τουρκίας δείχνουν, ότι γίνονται πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο. Την Παρασκευή (13/1), η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal έγραφε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία, με την ελπίδα να «ξεπαγώσει» τις ενταξιακές διαδικασίες για την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, τις οποίες έχει δις μπλοκάρει η Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε πώληση 40 νέων F-16 στην Άγκυρα και την αναβάθμιση άλλων 79 -μια εξέλιξη που έρχεται μόλις μερικές ημέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, δεσμεύεται να συνεχίσει να εμποδίζει τη μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία, εκτός εάν η Άγκυρα βελτιώσει το ιστορικό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σταματήσει να απειλεί τους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος έχει και δικαίωμα βέτο, έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να απειλεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Δικαίωμα βέτο έχουν, επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος κ. Ρις και ο πρόεδρος της Επιτροπής στην Βουλή, Μάικλ Μακόλ. Σε ανακοίνωσή του, ο Μπομπ Μενέντεζ τονίζει ότι αντιτίθεται σθεναρά στην πώληση νέων F-16 στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο, αδιαφορεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ενώ παράλληλα υιοθετεί ανησυχητικές και αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές απέναντι στους γείτονες – συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags