Facebook Pixel Η Ινδία διεκδικεί μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-04-05 21:51:00

Η Ινδία διεκδικεί μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Η Ινδία διεκδικεί μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επέκταση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί πραγματική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και να γίνει νόμιμη. αντιπροσωπευτικό, ανταποκρινόμενο και αποτελεσματικό.

Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη Ruchira Kamboj υπερασπίστηκε τη διεκδίκηση της χώρας για τη μόνιμη έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC), δηλώνοντας ότι η επέκταση των μη μόνιμων μελών θα διευρύνει τη διαφορά μεταξύ των μόνιμων και των μη μόνιμων μελών.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωνεμένων Εθνών, η Kamboj διευκρίνισε τη στάση της Ινδίας ότι η χώρα τάσσεται υπέρ της επέκτασης των μελών του ΣΑΗΕ τόσο στη μόνιμη όσο και στη μη μόνιμη κατηγορία, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί πραγματική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και να γίνει νόμιμη. αντιπροσωπευτικό, ανταποκρινόμενο και αποτελεσματικό.

«Θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά μεταξύ μόνιμων και μη μελών, εδραιώνοντας περαιτέρω μια απαλλαγή που δεν είναι πλέον σχετική στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο», είπε.

«Όλοι αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η σημερινή δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να μεταρρυθμιστεί», πρόσθεσε.

Επικαλούμενη ένα έγγραφο-πλαίσιο του 2015, η Kamboj επεσήμανε: «Στο θέμα των κατηγοριών μελών, συνολικά 113 κράτη μέλη από τα 122 που υπέβαλαν τις θέσεις τους στο Έγγραφο Πλαίσιο υποστήριξαν την επέκταση και στις δύο υπάρχουσες κατηγορίες που καθορίζονται στον Χάρτη».

Δηλώνοντας τη θέση της Ινδίας για τους λόγους για την επέκταση των μόνιμων μελών πρόσθεσε: "Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από το 90 τοιας εκατό των γραπτών υποβολών στο Έγγραφο είναι υπέρ της επέκτασης και στις δύο κατηγορίες μελών που καθορίζονται στον Χάρτη".

Σχετικά με τα επιχειρήματα ότι η επέκταση στη μόνιμη κατηγορία θα ήταν αντιδημοκρατική, ο Kamboj δήλωσε: "Δεν καταλαβαίνουμε πώς κάτι που ξεκάθαρα ζητείται από την πλειοψηφία των μελών είναι αντιδημοκρατικό. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όμηροι της μειοψηφίας στις διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις."

Ανέφερε επίσης ότι οι πληροφορίες είναι «άμεσα» διαθέσιμες στο Έγγραφο Πλαίσιο του 2015 και «απλώς πρέπει να αντικατοπτρίζονται με σαφήνεια» στην επόμενη ενημερωμένη επανάληψη του Έγγραφου Στοιχείων.

"Ο συνδυασμός αυτής της ενημέρωσης των ήδη διαθέσιμων δεδομένων με τις θέσεις που εκφράστηκαν κατά τις επόμενες συναντήσεις του Πλαισίου Διακυβερνητικών Διαπραγματεύσεων (IGN) συμπεριλαμβανομένων των σημερινών εργασιών, θα μας παράσχει έναν σαφή τρόπο να αποδίδουμε τις διάφορες θέσεις σχετικά με αυτό το σημαντικό σύμπλεγμα στο ενιαίο ενοποιημένο κείμενό μας." υπογράμμισε.

Η Kamboj διευκρίνισε ότι δεν συζητά ποια συγκεκριμένα κράτη μέλη θα καταλάβουν τις νέες μόνιμες έδρες σε ένα διευρυμένο και μεταρρυθμισμένο Συμβούλιο, αλλά απλώς συζητά ένα πιθανό πλαίσιο για τη δημιουργία νέων μόνιμων εδρών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags