Facebook Pixel Επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό! Ηγέτης του Ιράν στο Ισραήλ
Life
| 2023-04-17 13:56:00

Επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό! Ηγέτης του Ιράν στο Ισραήλ

του Γεωπόλδου
Επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό! Ηγέτης του Ιράν στο Ισραήλ

Θα παραστεί στην επίσημη τελετή για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που τιμάται στο Ισραήλ από την δύση του ηλίου απόψε μέχρι το αυριανό σούρουπο.

Θα παραστεί στην επίσημη τελετή για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που τιμάται στο Ισραήλ από την δύση του ηλίου απόψε μέχρι το αυριανό σούρουπο.

Ο διάδοχος του ιρανικού θρόνου, Ρεζά Παχλεβί, ο οποιος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ μετά την επικράτηση της Ισλαμικής Επαναστασης το 1979, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Δευτέρα 17/4, επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η ισραηλινη Υπουργός Πληροφοριών, Γκίλα Γκαμλιέλ. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια επίσημη επίσκεψη υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Παχλεβί θα αφιχθεί στο Ισραήλ σήμερα το απόγευμα. Θα παραστεί στην επίσημη τελετή για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που τιμάται στο Ισραήλ από την δύση του ηλίου απόψε μέχρι το αυριανό σούρουπο.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο αυτοεξόριστος διάδοχος του ιρανικού θρόνου θα επισκεφθεί το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ και τον Ναό των Μπαχάι στην Χάιφα και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της θρησκευτικής κοινότητας των Μπαχάι και με αντιπροσωπεία Εβραίων ιρανικής καταγωγής. Επίσης, θα επισκεφθεί εργοστάσιο αφαλάτωσης υδάτων στην Νεκρά Θάλασσα «προκειμένου να ενημερωθεί με ποιον τρόπο η ισραηλινή τεχνολογία αφαλάτωσης νερού θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα έλλειψης πόσιμων υδάτων που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο ιρανικός λαός», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η επίσκεψη του Ρεζά Παχλεβί στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων των δυο λαών, σε Ισραήλ και Ιράν, ως επίσης και στο να τονισθεί η αντίθεση τόσο του Ισραήλ όσο και του διαδόχου του ιρανικού θρόνου έναντι του ισλαμικού καθεστώτος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ισραηλινής Υπουργού Πληροφοριών.
Πριν την επικράτηση της Ισλαμικής Επανάστασης τον Φεβρουάριο του 1979, Ισραήλ και Ιράν συνεργάζονταν σε ποικίλους τομείς.

Γαβριηλ Χαριτος – 17/4/2023

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags