Facebook Pixel Αμερικανίδα υπουργός αποθέωσε τον πρωθυπουργό της Ινδίας
Life
| 2023-04-18 15:42:00

Αμερικανίδα υπουργός αποθέωσε τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Sportdog Team
Αμερικανίδα υπουργός αποθέωσε τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Ο Ναρέντρα Μόντι είναι ο πιο δημοφιλής και οραματιστής ηγέτης παγκοσμίως, όπως ανέφερε η υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είναι ο πιο δημοφιλής και οραματιστής ηγέτης δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζίνα Ραϊμόντο, προσθέτοντας ότι η δέσμευσή του προς τον λαό της Ινδίας είναι «απερίγραπτη».

Απευθυνόμενη στη δεξίωση στο Ινδική Πρεσβεία στην Αμερική, την οποία φιλοξένησε ο Ινδός πρέσβης Ταραντζίτ Σινγκ Σαντχού, η Ραϊμόντο είπε: «Είχα μια απίστευτη ευκαιρία να περάσω περισσότερο από μιάμιση ώρα με τον Πρωθυπουργό Μόντι, τον οποίο δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν ποιος είναι. Είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης παγκοσμίως για κάποιο λόγο. Είναι ένας απίστευτος οραματιστής. Και το επίπεδο δέσμευσής του προς τον λαό της Ινδίας είναι απλώς απερίγραπτο και βαθύ και παθιασμένο και πραγματικό και αυθεντικό.

Η  επιθυμία του να βγάλει τους ανθρώπους από τη φτώχεια και να προχωρήσει την Ινδία ως παγκόσμια δύναμη είναι πραγματική. Το καλύτερο μέρος της συνάντησης για μένα ήταν διαφορετικό. Όποιος γνωρίζει τον Πρωθυπουργό Μόντι, ξέρει, ότι είναι άνθρωπος της τεχνολογίας και εμβαθύνει στις λεπτομέρειες. Έτσι βρέθηκα στο σπίτι του στις 7:30 το βράδυ της Παρασκευής και συζητήσαμε για τις λεπτομέρειες των δικτύων ραδιοπρόσβασης και της τεχνητής νοημοσύνης. Και ήταν απλά καταπληκτικό», πρόσθεσε.

Στη δεξίωση, εκτός από τη Ραϊμόντο, ήταν επίσης παρόντες η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Νιρμάλα Σιθαραμάν, ο πρέσβης Σαντχού και ο συντονιστής για τις υποθέσεις Ινδο-Ειρηνικού στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, Κουρτ Κάμπελ.

Ανακαλώντας την τελευταία της συνάντηση, η Ραϊμόντο είπε ότι ενώ συνομιλούσε με τον Πρωθυπουργό Μόντι, του είπε ότι θα υπάρξουν δύο οικοσυστήματα τεχνολογίας, το ένα θα είναι σύμφωνο με τις δημοκρατικές μας αξίες, ενώ το  άλλο όχι. Η Ινδία και οι ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσουν τον κόσμο μαζί στο τεχνολογικό οικοσύστημα της δημοκρατίας.

Η Ραϊμόντο είχε συναντηθεί νωρίτερα τον Μάρτιο με τον Μόντι κατά την επίσκεψή της στην Ινδία (από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου). Κατά την επίσκεψή της στην Ινδία, η Ραϊμόντο συνάντησε τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ένωσης Πιγιούς Γκογιάλ και πραγματοποίησε συνομιλίες που αφορούσαν το εμπόριο, τα αγαθά και τις υπηρεσίες. Ινδία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν μνημόνιο σε διάφορους εμπορικούς τομείς

Την τελευταία φορά που υπήρξε εμπορικός διάλογος Ινδίας-ΗΠΑ ήταν το Φεβρουάριο του 2019. Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020 έθεσε εμπόδια στις συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags