Facebook Pixel SOS για τους Έλληνες επιτελείς! Δοκιμή και τουρκικού συστήματος αεράμυνας
Life
| 2023-05-15 06:35:00

SOS για τους Έλληνες επιτελείς! Δοκιμή και τουρκικού συστήματος αεράμυνας

του Γεωπόλδου
SOS για τους Έλληνες επιτελείς! Δοκιμή και τουρκικού συστήματος αεράμυνας

Η Τουρκία δοκίμασε με επιτυχία το δικό της σύστημα αεράμυνας

Η ASELSAN, η κορυφαία τουρκική εταιρεία στον αμυντικό και τεχνολογικό κλάδο, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της για σειριακή παραγωγή του κατευθυνόμενου πυραύλου «Gözde», που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Τουρκική Αρχή Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TÜBİTAK).

Η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της την Πέμπτη ότι οι δοκιμές των κατευθυνόμενων πυραύλων «Gözde», πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία με την εκτόξευση τους από μαχητικά «F-16» και drones «Akinci» και έπληξαν τους καθορισμένους στόχους.

Πρόσθεσε, ότι οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι θα παραδοθούν στην Προεδρία των Τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών, βάσει συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ τους στο πλαίσιο του έργου για την προμήθεια προηγμένων πυρομαχικών.

Η ASELSAN ιδρύθηκε το 1975, με πρωτοβουλία της Turkish Armed Forces Strengthening Corporation, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του τουρκικού στρατού στον τομέα των συσκευών επικοινωνίας. Η εταιρεία φημίζεται για την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων και συσκευών για στρατιωτικούς σκοπούς.​

Η ASELSAN είναι μία από τις κορυφαίες τουρκικές εταιρείες στον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εγκατάσταση εργαλείων και συστημάτων επικοινωνίας μεταξύ χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων δυνάμεων, σύμφωνα με στρατιωτικά πρότυπα.

Anadolu, trtHaber,

Η Τουρκία δοκίμασε με επιτυχία το δικό της σύστημα αεράμυνας

Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας Siper, που ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) μεγάλου βεληνεκούς, αναπτύχθηκε ως εναλλακτική λύση στα ξένα συστήματα.

 Kατά το τελευταίο στάδιο της δοκιμής χτύπησε με ακρίβεια τον υπό όρους στόχο του εχθρού σε μεγάλη απόσταση.

 Αυτό ανακοίνωσε στο Twitter ο επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Βιομηχανίας υπό την Προεδρική Διοίκηση, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζεται η επιτυχημένη δοκιμή του συστήματος αεράμυνας SİPER που αναπτύχθηκε από την ASELSAN και τη ROKETSAN.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags