Facebook Pixel Ανυπομονεί για τη συνάντηση με Μακρόν ο Μόντι! Στρατηγική η σχέση Ινδίας-Γαλλίας
Life
| 2023-07-08 13:57:00

Ανυπομονεί για τη συνάντηση με Μακρόν ο Μόντι! Στρατηγική η σχέση Ινδίας-Γαλλίας

του Γεωπόλδου
Ανυπομονεί για τη συνάντηση με Μακρόν ο Μόντι! Στρατηγική η σχέση Ινδίας-Γαλλίας

«Έχει μεγάλη σημασία για το παγκόσμιο καλό», ανέφερε ο Ινδός πρωθυπουργός σε τετ α τετ που είχε με τον διπλωματικό σύμβουλο του Γάλλου προέδρου.

Για τη συνάντηση με τον Εμάνουελ Μακρόν ανυπομονεί ο Ναρέντρα Μόντι, την ημέρα της Βασίλης στις 14 Ιουλίου, στο Παρίσι.  Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε σε συνάντηση με τον διπλωματικό σύμβουλο του Γάλλου προέδρου, Εμάνουελ Μπον, ότι η σχέση Ινδίας-Γαλλίας είναι στρατηγική και έχει μεγάλη σημασία για το παγκόσμιο καλό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ως επίτιμου καλεσμένου για την Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία. Μέσω του Twitter, ο πρωθυπουργός Μόντι έγραψε: "Χαίρομαι που δεχόμαστε τον κ. Emmanuel Bonne, Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου @EmmanuelMacron. Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον φίλο μου Πρόεδρο Macron στο Παρίσι την Ημέρα της Βαστίλης."

Η Ημέρα της Βαστίλης θεωρείται Εθνική Εορτή της Γαλλίας και αυτό που κάνει την περίσταση πιο ξεχωριστή είναι ότι συμπίπτει με την 25η επέτειο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ινδίας-Γαλλίας φέτος. «Η Στρατηγική Συνεργασία Ινδίας-Γαλλίας έχει μεγάλη σημασία για το παγκόσμιο καλό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Την ημέρα της Βαστίλης υπάρχει και μία ξεχωριστή παρουσία που αναδεικνύει τη σημασία της συνάντησης Μακρόν-Μόντι. Στο Παρίσι θα βρίσκεται ινδικό στρατιωτικό απόσπασμα, το οποίο θα συμμετέχει στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου. Μάλιστα στον ουρανό του Παρισιού θα πετάξουν ινδικά Rafale.

Μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ινδία, Εμάνουελ Λεναίν είπε: "Λοιπόν, θα είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη. Η Ινδία είναι ο επίτιμος καλεσμένος στην Ημέρα της Βαστίλης... την Εθνική μας Ημέρα. Κάθε χρόνο υπάρχει ένας επίτιμος καλεσμένος, αλλά φέτος, είναι πολύ ξεχωριστό που συμπίπτει με την 25η επέτειο της στρατηγικής συνεργασίας Γαλλίας και Ινδίας και θέλαμε να έχουμε ινδικά στρατεύματα στην παρέλαση και ινδικά Rafales στον ουρανό». Ο απεσταλμένος εξήρε τις σχέσεις μεταξύ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και τόνισε την πρόθεση να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags