Facebook Pixel Η εκδίκηση του... φτωχού τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-08-13 20:28:00

Η εκδίκηση του... φτωχού τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Η εκδίκηση του... φτωχού τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί λέει Έλληνας στρατηγός για τη δράση των drones.

Τα τελευταία χρόνια νέα συστήματα έχουν εισαχθεί στις πολεμικές επιχειρήσεις, κάτι που είδαμε να επιβεβαιώνεται και στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αναφερόμαστε στη χρήση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Πρόκειται για έναν τομέα αμυντικής βιομηχανίας, στον οποίο η Τουρκία έχει κάνει άλματα προόδου, με το Bayraktar Tb2 να έχει αναδειχθεί σε... best seller.

Χρήση των τουρκικών drones δεν έχουν γίνει βέβαια μόνο στον πόλεμο της Ουκρανίας. Έχουμε δει να επιχειρούν στη Συρία, πολύ περισσότερο όμως στον πόλεμο των 44 ημερών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου η Αρμενία γνώρισε μία ταπεινωτική ήττα από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είχε την υποστήριξη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο ε.α.Λάζαρο Καμπουρίδη, τα drone αποτελούν "εκδίκηση του φτωχού". Ο πρώην Έλληνας ΑΚΑΜ στην Άγκυρα μίλησε για το θέμα, αλλά και για τα ζητήματα που εγείρονται μετά την ελληνοτουρκική προσέγγιση και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα είχε πρωτοπορήσει στα drones πολλές δεκαετίες πριν την Τουρκία (το 1979 με το ΚΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ όταν οι Τούρκοι έκαναν την πρώτη πτήση του Bayraktar το 2014). Τί συνέβη και δεν προχώρησε το σχέδιο; Δεν είναι επί του παρόντος...

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags