Facebook Pixel Η αναθεωρητική Κίνα δείχνει τις προθέσεις της! Κυκλοφόρησε χάρτη με δύο περιοχές της Ινδίας ως επικράτειά της
Life
| 2023-09-01 02:31:00

Η αναθεωρητική Κίνα δείχνει τις προθέσεις της! Κυκλοφόρησε χάρτη με δύο περιοχές της Ινδίας ως επικράτειά της

του Γεωπόλδου
Η αναθεωρητική Κίνα δείχνει τις προθέσεις της! Κυκλοφόρησε χάρτη με δύο περιοχές της Ινδίας ως επικράτειά της

O χάρτης κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων της Κίνας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας Δημοσιότητας Έρευνας και Χαρτογράφησης και της Εθνικής Εβδομάδας Δημοσιότητας Ευαισθητοποίησης στη Χαρτογράφηση στην κομητεία Ντεκίνγκ της επαρχίας Ζεϊγιάνγκ, .

Επίσημο χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει το Αρουνατσάλ Πραντές και την περιοχή Aksai Chin ως τμήματα της επικράτειας της κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2023 η Κίνα. Η χώρα της ανατολικής Ασίας ισχυρίζεται ότι το Νότιο Θιβέτ και το Ακτσάι Τσιν κατελήφθη από αυτήν στον πόλεμο του 1962 ως μέρος. Ο χάρτης ενσωματώνει επίσης τις αξιώσεις της Κίνας για τη γραμμή των εννέα παύλων, διεκδικώντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, ο χάρτης κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων της Κίνας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας Δημοσιότητας Έρευνας και Χαρτογράφησης και της Εθνικής Εβδομάδας Δημοσιότητας Ευαισθητοποίησης στη Χαρτογράφηση στην κομητεία Ντεκίνγκ της επαρχίας Ζεϊγιάνγκ, .

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι και ο Σι Τζιπίνγκ συναντήθηκαν στο πλάι της Συνόδου Κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, με τους ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ινδία να εκφράζουν ανησυχίες για την μίνηση της Κίνας.

Ο πρόεδρος του Κογκρέσου, Μαλικαριούν Χαρτζι,  ανέφεραε, ότι το Αρουνάτσαλ Πραντές και το Ακτσάι Τσιν είναι αναπαλλοτρίωτα μέρη της Ινδίας που καμία τέτοια παράνομη αναπαράσταση ή αυθαίρετα επινοημένος χάρτης από τον «συνήθη παραβάτη» (εννοώντας την Κίνα) δεν μπορεί να αλλάξει. Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της G20 για να αποκαλύψει τις παραβάσεις της Κίνας στο ινδικό έδαφος σε παγκόσμια σκηνή.

” Η Κίνα είναι ένας συνηθισμένος παραβάτης όταν πρόκειται για τη μετονομασία και την εκ νέου σχεδίαση χαρτών εδαφών που ανήκουν σε άλλες χώρες. Το Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο έχει έντονη αντίρρηση για οποιαδήποτε τέτοια παράνομη αναπαράσταση ή μετονομασία των εδαφών της Ινδίας “, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μαλικαριούν Χαρτζι.

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος, Shiv Sena (UBT), Σαντζάι Ραούτ, είπε ότι οι ισχυρισμοί του αρχηγού του κόμματος τους Κογκρέσου, Ραχούλ Γκάντι, ήταν αληθινοί και ότι εάν η κεντρική κυβέρνηση έχει θάρρος τότε θα πρέπει να κάνει… χειρουργική επέμβαση στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Νωρίτερα τον Αύγουστο, κατά την επίσκεψή του στο Λαντάκ, ο Ραχούλ Γκάντι είχε επιτεθεί στο κυβερνόν κόμμα (Κέντρο), λέγοντας ότι ο ισχυρισμός του ότι ούτε μια ίντσα ινδικής γης καταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) “δεν είναι αλήθεια”.

Ο βουλευτής ανέφερε, ότι και οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι στο ινδικό έδαφος έγινε εισβολή καταλήφθηκε από τα κινεζικά στρατεύματα και υπάρχει ανησυχία για το θέμα. “Οι ντόπιοι εδώ ανησυχούν μη μας πάρει γη η Κίνα. Είπαν ότι τα κινεζικά στρατεύματα αφαίρεσαν τη βοσκή τους. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν αφαιρέθηκε ούτε μια ίντσα γης. Αυτό δεν είναι αλήθεια, μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε εδώ. “είπε ο Ραχούλ.

Θιβετιανή κυβέρνηση στην εξορία

Ο Τενζίν Λεκσάι, εκπρόσωπος και πρόσθετος γραμματέας της Κεντρικής Θιβετιανής Διοίκησης είπε, ότι η Κίνα εμφανίζει τέτοιους παραμορφωμένους χάρτες εδώ και πολλά χρόνια, εμφανίζοντας το Αρουναχάλ Πραντές ως μέρος της Κίνας.

 “Στην πραγματικότητα έλεγαν ότι ολόκληρο το Αρουνατσάλ είναι μέρος του Νότιου Θιβέτ, αλλά αυτός ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος και δεν βασίζεται στην αλήθεια…Αυτό είναι μέρος της κυρίαρχης Ινδίας από την εποχή της ανεξαρτησίας, υπάρχουν Ινδοί άνθρωποι και διοίκηση και κυβέρνηση”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Γεωπόλδος Opinion: Πολλοί αναλυτές αναφέρουν, ότι οι διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι μία αντιγραφή της αναθεωρητικής πολιτικής της Κίνας στη νότια σινική θάλασσα. Σας θυμίζει κάτι αυτή η πολιτική της κυκλοφορίας χαρτών που περιλαμβάνουν περιοχές άλλων κρατών; Μήπως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και το «Τουρκολιβικό Μνημόνιο»; Υπενιθυμίζεται, ότι κατά τις ΗΠΑ ο μεγάλος εχθρός της Δύσης, η πηγή του κακού, πλέον, δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Κίνα. Και η Τουρκία μιμείται την αναθεωρητική της πολιτική. Αλλά αυτό δεν ιδρώνει το αφτί των Ηνωμένων Πολιτειών. Ίσως στην Ελλάδα οι πολιτικοί ταγοί θα έπρεπε να δούνε αυτήν την πραγματικότητα και να χαράξουν μία ανεξάρτητη πολιτική χωρίς απαραίτητα να διαταράξουν τις συμμαχίες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags