Facebook Pixel Έκθεση φωτογραφίας έξω από τον ΟΗΕ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πακιστάν
Life
| 2023-09-15 15:24:00

Έκθεση φωτογραφίας έξω από τον ΟΗΕ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πακιστάν

του Γεωπόλδου
Έκθεση φωτογραφίας έξω από τον ΟΗΕ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πακιστάν

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 54ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Διάφορες οργανώσεις των Μπαλόχ θα διοργανώσουν από κοινού έκθεση φωτογραφίας και πανό από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου μπροστά από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη για να ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν.

Η εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την ένωση Baloch Voice σε συντονισμό με το Baloch Peoples' Congress, το MiMAN Association και το Voice for Baloch Missing Persons θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 54ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Munir Mengal, πρόεδρος του Baloch Voice Association, δήλωσε: «Η εκδήλωση θα οργανωθεί για να επιστήσει την προσοχή των οργάνων του ΟΗΕ, των κρατών μελών του ΟΗΕ στις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται συστηματικά από τον πακιστανικό στρατό στο Μπαλουχιστάν».

Και πρόσθεσε, «Ιδιαίτερα, ολόκληρη η κοινωνία των Μπαλόχ είναι τραυματισμένη λόγω της απάνθρωπης συστηματικής πακιστανικής πράξης εξαφάνισης ανθρώπων των Μπαλόχ. Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι των Μπαλόχ, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, πέφτουν θύματα εξαναγκαστικών εξαφανίσεων».

Είπε επίσης ότι κατά την 54η Σύνοδο θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο διασκέψεις εντός του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. «Ο στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να επιδιώξουν την προσοχή των Ηνωμένων Εθνών και των κρατών-μελών του ΟΗΕ για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν, ιδιαίτερα σχετικά με την εξαναγκαστική εξαφάνιση των Μπαλούχων από τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν», είπε.

Εκπρόσωποι φορέων του ΟΗΕ, διεθνείς συγγραφείς, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στα συνέδρια.

Ο Μουνίρ είπε: «Τα κράτη μέλη του ΟΗΕ και τα όργανα του ΟΗΕ θα παρέμβουν για να σταματήσουν το Πακιστάν από βάρβαρες πράξεις στο Μπαλουχιστάν. Αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι το Πακιστάν κατέλαβε το Μπαλουχιστάν με τη βία και ο λαός αντιστέκεται στην αναγκαστική πακιστανική κατοχή».

Ακτιβιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Γενεύη για να συμμετάσχουν στην 54η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags