Για μία ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία παρατηρεί με αγωνία φαινόμενα βίας με εμπλοκή οπαδών και χθες στο Ρέντη ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρότατα. Μέχρι και τώρα δίνει μάχη για να παραμείνει εν ζωή και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σχεδιάζει δραστικά μέτρα!

Μετά την επιστροφή του απόψε από την Ολλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για τις εξελίξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε επί του θέματος και είπε χαρακτηριστικά:

«Οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία.

Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα. Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον Ολυμπιακό: "Απόφαση που θυμίζει Χούντα - Ομηρία φιλάθλων - Ξυλοκοπήθηκαν χωρίς λόγο"