Facebook Pixel Τουρκία: Παρήγαγε νέο σύστημα αεράμυνας
Life
| 2024-02-29 00:29:00

Nέο εγχώριο σύστημα αεράμυνας παρήγαγε η Τουρκία!

του Γεωπόλδου
Nέο εγχώριο σύστημα αεράμυνας παρήγαγε η Τουρκία!

Είναι αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) μεγάλου βεληνεκούς

Νέο εγχώριο σύστημα αεράμυνας παρήγαγε η Τουρκία, όπως μεταδίδει η Μαρία Ζαχαράκη μέσω του Έθνους. Αναφέρει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ:

Συνεχίζει την προβολή προϊόντων της Αμυντικής Βιομηχανίας η Τουρκία. Μετά το μαχητικό ΚΑΑΝ, ο Αχμέτ Ακγιόλ, γενικός διευθυντής της ASELSAN, παρουσίασε το νέο εγχώριο σύστημα αεράμυνας SIPER. Η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της αεράμυνας, δήλωσε ο Ακγιόλ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Global Strategies in Defence and Aerospace Industry Conference»στην Αττάλεια.

«Με το SIPER, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την αεράμυνα μας μεγάλου βεληνεκούς. Ο τουρκικός ουρανός θα είναι προστατευμένος από άκρη σε άκρη το 2024», τόνισε.

Το SIPER, που σημαίνει στα ελληνικά «Ανάχωμα», είναι αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύσσεται στην Τουρκία. Σχεδιασμένο για την άμυνα κατά οποιουδήποτε τύπου εναέριας απειλής, μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ, πυραύλους αέρος-εδάφους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV). Αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Roketsan, Aselsan και το ερευνητικό ινστιτούτο TUBITAK της Τουρκίας.

«Χρονιά σημαντικών εξελίξεων στην αεράμυνα»

Ο Ακγιόλ δήλωσε ότι πολλές χώρες ενδιαφέρονται για την προμήθειά του κι ότι έχουν επιτύχει εξαιρετικές επιδόσεις και επιτυχίες στο ραντάρ, ένα κρίσιμο συστατικό. Με τα ραντάρ που ανέπτυξαν για τα συστήματα αεράμυνας, μπόρεσαν να εντοπίσουν όταν ο διαστημικός σταθμός ISS με τον Τούρκο αστροναύτη Αλπέρ Γκεζέραβτζί περνούσε πάνω από την Τουρκία.

Το SIPER θα προστεθεί φέτος στο απόθεμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για αεράμυνα μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλου ύψους. Υπάρχει το SIPER Block-2 και το SIPER Block-3, όπως και το σύστημα GURZ για υβριδική αεράμυνα. Πρόκειται για ένα σύστημα που συνδυάζει διάφορες ικανότητες, όπως να εκτοξεύει τόσο πυρομαχικά συστοιχίας όσο και πυραύλους αναχαίτισης μικρού βεληνεκούς, καθώς επίσης έχει την ικανότητα ταυτόχρονης εμπλοκής σε διαφορετικά σενάρια.

Το 2024, νέα μη επανδρωμένα προϊόντα

Η ASELSAN λάνσαρε σχεδόν 20 νέα προϊόντα το 2023. Το πρώτο μη επανδρωμένο ναυτικό όχημα της Τουρκίας, το MARLIN, εντάχθηκε πέρυσι στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και φέτος η ASELSAN θα εστιάσει σε μη επανδρωμένα συστήματα σε υποβρύχια, καθώς και σε οχήματα ξηράς και θάλασσας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags