Κατά τα άλλα, μπήκαμε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζονται και εγώ σας αναφέρω την τελευταία του Μ.Μ (προχθεσινή), όπου η ΝΔ μόλις ξεπέρασε ελαφρά το 34%, ο Κασσελάκης αγγίζει το 16% και ο Ανδρουλάκης το 12%, μια με τις μπούρδες και τα ψέματα που συγκρίνει άλλα αντ' άλλων στα ίδια προϊόντα, τις φέτες και τα λάδια, μια με τις πρωινατζίδικες παπάτζες κρατιέται σε αυτά τα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με τον πρώην ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ να σημειώσω ότι, όπως είδατε, αυτά που έγραφα για τις κινήσεις, μετρήσεις και… ζυγίσματα Τσίπρα για την επόμενη ημέρα βγήκαν, το Σάββατο δημοσιεύτηκε έρευνα της GPO (Παραπολιτικά) που έβαζε τον πήχη στους αρχηγούς της Κεντροαριστεράς και τον έβγαζε πρώτο, έστω οριακά. Τώρα, αν ο Κασσελακης έχει 16% θα πανηγυρίζει, γιατί άραγε αν ο Μητσοτάκης έχει 33% ας πούμε, αλλά ο «θυμωμένος αρχηγός» Νίκος με 12% θα ζοριστεί αρκετά από την άλλη Δευτέρα, αλλά ας περιμένουμε. Υπάρχει και η κλασική εκδοχή «της βροχής και του σιέλου». Να πει ότι αύξησε το ποσοστό από τις εθνικές εκλογές, οπότε όλα καλά. Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος που κερδίζει, αν μείνουν όλα στη θέση τους, είναι ο Κ.Μ.

Πόσοι θα μπουν;

-Τώρα το ενδιαφέρον είναι πόσα κόμματα τελικά θα μπουν στην Ευρωβουλή, αφού εδώ στις ευρωεκλογές υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ανάλογα με τα ποσοστά μπορεί κάποιο κόμμα να πάρει 3% και να μη βγάλει ευρωβουλευτή, οπότε είναι άδωρον άδωρον, ας πούμε το μέτρο το 2019 για να πάρεις έδρα ήταν σχεδόν 4,2%. Γι’ αυτό και κορυφαία πηγή (Μ.Μ) μου είπε προχθές «κάτσε να δούμε τι θα γίνει, γιατί εμένα οι εκλογές αυτές μου θυμίζουν έντονα Μάιο 2019». Στο 3% μέσα-έξω παλεύουν πάντως οι περισσότεροι μικροί, άρα οι μόνοι σίγουροι είναι -πλην των τριών- ο Βελόπουλος και το ΚΚΕ.

Η μάχη του Συντάγματος

-Όσο πλησιάζουμε προς τη μεθεπόμενη Κυριακή των ευρωεκλογών, τόσο σχηματοποιείται ο κομματικός σχεδιασμός για τις συγκεντρώσεις. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι μπροστά μας έχουμε τη… μάχη του Συντάγματος, καθώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα αντιπαρατεθούν την τελευταία εβδομάδα στην κεντρική πλατεία της Αθήνας. Το ΚΚΕ την Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη και η ΝΔ την Παρασκευή, στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου. Η ΝΔ έχει μια ακόμα ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα.

Τα δράματα της Κεντροαριστεράς

Eπανέρχομαι στην Κεντροαριστερά που περνάει ζόρικες μέρες σε αναζήτηση αντιπάλου για τον Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ, ειδικά, είναι καζάνι που σιγοβράζει, αν πιστέψω τουλάχιστον τα όσα μου είπε άνθρωπός μου που καθόταν σε μια από τις ροτόντες του συνεδρίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αν δεν έκανε λάθος ο προσεκτικός παρατηρητής, ο Ανδρουλάκης που έκανε χαιρετισμό και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που ήταν σε πάνελ αμέσως μετά δεν… συνέπεσαν καθόλου. Μιλάμε για κανονικό «πάγο», γιατί και ο πρόεδρος Νίκος ακούει διάφορα και ο σύντροφος Μανώλης ετοιμάζει διάφορα. Με τον δήμαρχο Δούκα, πάντως, ο Ανδρουλάκης τα έλεγε μια χαρά σε τριπλό πηγαδάκι με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που ήρθε στα μέρη μας.

Πηγή: newmoney.gr