Facebook Pixel Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός
Life
| 2011-02-28 11:07:00

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός

Συνεχίζει τον διπλωματικό του αγώνα στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός, προκειμένου να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την προώθηση των ελληνικών θέσεων και αιτημάτων στις κρίσιμες ευρωπαϊκές συνόδους του Μαρτίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, πριν την έκτακτη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης. Όπως είναι γνωστό η Γαλλία μαζί με τη Γερμανία είναι αυτές που προωθούν το περίφημο συνολικό πακέτο διάσωση του ευρώ, με αυστηρά μέτρα προσαρμογής για όλες τις χώρες, ακόμη κι εκείνες, που δεν έχουν ακόμη κρίση χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου είναι πάντως εξαιρετικά ενοχλημένος από τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί διαφαινόμενου αδιεξόδου στην ελληνική προσπάθεια, περί αναδιάρθρωσης χρέους και επιστροφής στη δραχμή. Συνεργάτες του διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει σύντομα μία τοποθέτηση αποδοκιμασία από μέρους του αυτών των σεναρίων.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια ημέρα θα βρεθούν στην Αθήνα και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές. Και στις δύο εκδηλώσεις αναμένεται ο κ. Παπανδρέου να ξεδιπλώσει τις θέσεις του, αν και για νωρίτερα σκέφτεται να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο, για τον ίδιο λόγο, να ξεκαθαρίσει δηλαδή την τακτική και τις προσδοκίες της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι συνεργάτες μιλούν για «ηττοπαθή σενάρια», που πρέπει «να περιθωριοποιηθούν, καθώς δεν χωρά η απαισιοδοξία στην προσπάθεια της κυβέρνησης».

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε ήδη εντολή στους υπουργούς να προχωρήσουν στην κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή και να ετοιμάσουν εκθέσεις ελέγχου απόδοσης όλων των δράσεων που έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής, ώστε να εμπεδωθεί η αίσθηση ότι η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς και δεν ασχολείται με σενάρια.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags