Facebook Pixel Ομολογία! Αρχηγός κράτους-φίλος του Ερντογάν παραδέχεται ότι θα επιτεθεί σε ξένη χώρα
Life
| 2023-01-26 13:40:00

Ομολογία! Αρχηγός κράτους-φίλος του Ερντογάν παραδέχεται ότι θα επιτεθεί σε ξένη χώρα

του Γεωπόλδου
Ομολογία! Αρχηγός κράτους-φίλος του Ερντογάν παραδέχεται ότι θα επιτεθεί σε ξένη χώρα

Η Τουρκία έχει βάλει το χεράκι της στην ιστορία εξοπλίζοντας τη συγκεκριμένη χώρα με drones και άλλα οπλικά συστήματα.

Ο Ιλχάμ Αλίεφ είναι πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, μία χώρα που βρίσκεται σε κόντρα με την Αρμενία και η οποία το φθινόπωρο του 2020 ξεκίνησε τον πόλεμο των 44 ημερών, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έναν αρμενικό θύλακα με την ονομασία Αρτσάχ, στον Νότιο Καύκασο.

Η Αρμενία έχασε τον πόλεμο και η Αυτόνομη Δημοκρατία του Αρτσάχ 75% των εδαφών της. Οι επιθέσεις των Αζέρων όμως συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι να διαλύσουν το κράτος της Αρμενίας.

Υπάρχει και ομολογία του Αλίεφ, ότι η επίθεση θα συνεχιστεί. Σημειωτέον, ότι ο Αζέρος πρόεδρος είναι… φιλαράκι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η Τουρκία εφοδίασε το Αζερμπαϊτζάν με drones, τα οποία ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ακούστε το δελτίο ειδήσεων «Η φωνή της Αρμενίας»:

Το ρεπορτάζ

Ο Ruben Rubinyan, επικεφαλής της αρμενικής αντιπροσωπείας στην PACE, εκφώνησε ομιλία στη χειμερινή σύνοδο της PACE 2023. Ο Ρουμπινιάν τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να κατέχει το κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα το Αζερμπαϊτζάν έχει τις καλύτερες θέσεις που θα χρειαστούν για να επιτεθεί σε αρμενικούς στόχους στο μέλλον. Ο Αλίεφ σημείωσε επίσης ότι η μισή Αρμενία είναι μέρος του ιστορικού Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ερεβάν.

Αποκάλεσε την Αρμενία «Δυτικό Αζερμπαϊτζάν». Αυτός ο αναθεωρητικός και επεκτατικός όρος εισήλθε στον επίσημο λόγο του Αζερμπαϊτζάν και υποδηλώνει μια σαφή πρόθεση να συνεχιστεί η επιθετικότητα κατά της Αρμενίας. Αυτό δεν πρέπει να είναι αποδεκτό”, δήλωσε ο Ρουμπινιάν. Ο Ρουμπινιάν τόνισε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε για το Αζερμπαϊτζάν ως επιθετικό κράτος, διότι είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε ψήφισμα για το Αζερμπαϊτζάν. “Ένα ψήφισμα εναντίον ενός κράτους του οποίου ο πρόεδρος μιλάει ανοιχτά για τα σχέδιά του να εξαπολύσει επίθεση εναντίον ενός δημοκρατικού γείτονα”, δήλωσε ο Ρουμπινιάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags