Facebook Pixel Ιστορία: Αλήθειες από Έλληνα ναύαρχο! Μαύρη σελίδα της ιστορίας μας τα Ίμια (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-02-02 00:29:00

Αλήθειες από Έλληνα ναύαρχο! Μαύρη σελίδα της ιστορίας μας τα Ίμια (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Αλήθειες από Έλληνα ναύαρχο! Μαύρη σελίδα της ιστορίας μας τα Ίμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά την τότε υπεροπλία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οδηγηθήκαμε με τους κατά βάση πολιτικούς χειρισμούς, σε μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας.

Ιστορία: Ο Στέλιος Φενέκος , υποναύαρχος ε.α. και γεωπολιτικός αναλυτής σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση 27 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων που επί της ουσίας οδήγησε σε “γκριζάρισμα” των Ελληνικών Ιμίων στο Αιγαίο, εξηγεί γιατί παρά την τότε υπεροπλία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οδηγηθήκαμε με τους κατά βάση πολιτικούς χειρισμούς, σε μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας.

Απωλέσαμε στη συγκεκριμένη στιγμή το να είμαστε μεγάλοι και σε μικρής υποτίθεται έντασης γεγονότα. Αν ο χειρισμός της τότε κατάστασης ήταν διαφορετικός, δεν θα φτάναμε σήμερα στα αφηγήματα της Τουρκίας για την “γαλάζια πατρίδα” και ενδεχομένως να είχαμε ήδη ως δεδομένο την επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Ο κ. Φενέκος , μίλησε ακόμη για την ανάγκη να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς τις άμεσες αντιδράσεις μας στο πεδίο , ιδίως σε μια εποχή που ο Ερντογάν και η Τουρκία αναβιώνουν σενάρια τύπου Ιμίων με προσομοιώσεις ασκήσεων σε άλλες βραχονησίδες του Αιγαίου.

Ακούστε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags