Facebook Pixel F-16: Ξέσπασμα Έλληνα δημοσιογράφου! Η Δύση εξευτελίζεται από τον Ερντογάν
Life
| 2023-03-18 20:07:00

Ξέσπασμα Έλληνα δημοσιογράφου! Η Δύση εξευτελίζεται από τον Ερντογάν

του Γεωπόλδου
Ξέσπασμα Έλληνα δημοσιογράφου! Η Δύση εξευτελίζεται από τον Ερντογάν

Πρόκειται για υποκρισία υψίστου βαθμού και προκαλεί ισχυρές αμφιβολίες στους λαούς της Δύσης για τη δυνατότητα της Αμερικής να αντιμετωπίσει τον θρασύτατο Ερντογάν.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Hellas Journal

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, έσπευσε να …χαιρετίσει την ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης για την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, προσφέροντας «πόντους» στον ισλαμιστή πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, δύο μήνες πριν από τις εκλογές.

Είναι φανερό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συναίνεσαν να γίνει δεκτή η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ ξεχνώντας τις διακηρύξεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ταυτόχρονη αποδοχή της αίτησης και της Σουηδίας.

Η παραπάνω συμφωνία φαίνεται να επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση του κ. Σάλιβαν με τον Ιμπραίμ Καλίν, απεσταλμένο του Ταγίπ Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χωρίς την παρουσία συμβούλων και αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η απόφαση για τη Φινλανδία, ο πρόεδρος της οποίας ταπεινώθηκε μπροστά στον ισλαμιστή πρόεδρο. Φτάνει κανείς να δει τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Τουρκική Προεδρία.

Σημειώνουμε ότι στη σχετική ανακοίνωση απουσιάζει η αναφορά σε συζήτηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον πείστηκε για την “αποτεσματικότητα” της λεγόμενης “Διπλωματίας των Σεισμών”.

Ο κ. Σάλιβαν ενθάρρυνε βέβαια την Τουρκία να επικυρώσει «γρήγορα» και το αίτημα της Σουηδίας, όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

Αλλά, ποιος πιστεύει πια την αμερικανική κυβέρνηση και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ όταν δέχονται να εξευτελίζονται από τον Ερντογάν, για τον οποίο στα δυτικά σαλόνια εκτοξεύεται η κατηγορία ότι είναι «λαγός» του Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιουργώντας άπειρα προβλήματα στη Δυτική Συμμαχία προς αγαλλίαση του αυταρχικού προέδρου της Ρωσίας.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, κάλεσε και τον άλλο ταραξία του ΝΑΤΟ, τον Βίκτορ Όρμπαν, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, να ολοκληρώσει χωρίς καθυστέρηση την διαδικασία επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτές οι δύο χώρες πρέπει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν. Όμως, επαναλαμβάνουμε,ότι ξέχασε τις δικές του διακηρύξεις ο κ. Σάλιβαν.

Πρόκειται για υποκρισία υψίστου βαθμού και προκαλεί ισχυρές αμφιβολίες στους λαούς της Δύσης για τη δυνατότητα της Αμερικής να αντιμετωπίσει τον θρασύτατο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή που εξελίσσεται η αντι-νατοϊκή και αντιαμερικανική εκστρατεία του Τούρκου προέδρου, ο Λευκός Οίκος νομίζει ότι θα επηρεάσει τις δυνάμεις του Κογκρέσου που αντιτίθενται στην πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Πρόκειται για το απίθανο θέατρο του παράλογου που πλήττει την εικόνα της Αμερικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως γνωστό, χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όταν κατέθεσε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση την επικύρωση της αίτησης ένταξης της Φινλανδίας.

Άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό αυτό να συμβεί πριν από τις τουρκικές εκλογές της 14ής Μαΐου. Απλά συνεχίζει να εκβιάζει τη Δύση με ψεύτικες υποσχέσεις.

Την ίδια στιγμή εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον της Σουηδίας, ζητώντας την απέλαση δεκάδων Κούρδων και Τούρκων, οι οποίοι διαμένουν στη σκανδιναβική χώρα. Τους κατηγορεί ως «τρομοκράτες». Στην πραγματικότητα είναι πολιτικοί του αντιπαλοι.

Αν η Σουηδία τους απελάσει στην Τουρκία θα εξαφανιστούν όπως τόσοι άλλοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Αμερική και γενικότερα η Δύση εγκληματούν υποστηρίζοντας το τουρκικό απαράδεκτο αίτημα.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Φινλανδία έλαβε τη συγκατάθεση της Τουρκίας, επειδή -όπως είπε- έλαβε συγκεκριμένα μέτρα ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της να καταστείλει τους δήθεν «τρομοκράτες» και να απελευθερώσει τις αμυντικές εξαγωγές προς την κατοχική δύναμη.

Για τη Σουηδία ήταν απόλυτος. Θα συνεχιστούν, τόνισε, οι συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, αλλά επανέλαβε ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί άμεσα από τα μέτρα που θα ληφθούν. Εννοεί την παράδοση 120 δήθεν «τρομοκρατών».

Η αυταρχική Ουγγαρία είναι συγχρονισμένη με την Τουρκία. Στις 27 Μαρτίου θα προχωρήσει στην έγκριση της ένταξης της Φινλανδίας, αλλά όχι της Σουηδίας. Γιατί; Τι πρόβλημα έχει η Βουδαπέστη με τη Στοκχόλμη; Κανένα. Απλά εξυπηρετεί τον Ερντογάν ταυτιζόμενη με τις παράλογες απαιτήσεις του.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Κογκρέσο αναφέρουν ότι οι νομοθέτες γνωρίζουν το ανάρμοστο παιγνίδι που παίζεται. Για να συναινέσουν στην πώληση των F-16 η Τουρκία πρέπει να γίνει μία κανονική δυτική χώρα και μία καλή σύμμαχος. Πέραν όλων των άλλων πρέπει να σταματήσει να απειλεί τις γειτονικές χώρες.

Η υπόθεση των F-16 που επιθυμεί να αγοράσει η Τουρκία έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ο Λευκός Οίκος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο… Και θα υποστεί μία μεγάλη διπλωματική ήττα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags