Facebook Pixel Μετά την Κίνα και το Ισραήλ! Κατασκοπεύει αραβικές χώρες με τεράστιο μπαλόνι
Life
| 2023-05-30 02:31:00

Μετά την Κίνα και το Ισραήλ! Κατασκοπεύει αραβικές χώρες με τεράστιο μπαλόνι

του Γεωπόλδου
Μετά την Κίνα και το Ισραήλ! Κατασκοπεύει αραβικές χώρες με τεράστιο μπαλόνι

Αυτό το αερόστατο που έφτιαξε το Ισραήλ είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο, με μήκος 117 μέτρα και βάρος αρκετών τόνων. Σε αυτό έχουν τοποθετηθεί δεκάδες ειδικές κάμερες, μικροί υπολογιστές και μεγάλα ραντάρ.

Η ιστορία με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας που κατέστρεψαν οι ΗΠΑ απασχόλησε έντονα τη γεωπολιτική επικαιρότητα τους προηγούμενες μήνες. Αλλά δεν είναι μόνο η Κίνα που ακολουθεί τέτοιες μεθόδους παρακολούθησης.

Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός κατοχής χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μπαλόνι στον κόσμο για να κατασκοπεύσει πολλές αραβικές χώρες, όπως την Ιορδανία, τη Συρία, το Ιράκ και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με την εβραϊκή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, το τεράστιο κατασκοπευτικό μπαλόνι είναι εγκατεστημένο στο τρίγωνο των συνόρων Ιορδανίας-Συρίας και παρακολουθεί τα εδάφη τους, ενώ μπορεί επίσης να εντοπίσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και drones που εκτοξεύονται από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ έχουν ήδη εκτοξεύσει δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντός του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι απλώς μια πρώτη βολή.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το ισραηλινό κατεστημένο ασφαλείας αναμένει ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι μια πολύπλευρη σύγκρουση με κοινές επιθέσεις από χιλιάδες αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή τις μακρές και πολύπλοκες επιχειρησιακές διαδικασίες απορρόφησης για το «Tal Shamayim» – το όνομα που δόθηκε στο τεράστιο κατασκοπευτικό μπαλόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό το αερόστατο είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο, με μήκος 117 μέτρα και βάρος αρκετών τόνων. Σε αυτό έχουν τοποθετηθεί δεκάδες ειδικές κάμερες, μικροί υπολογιστές και μεγάλα ραντάρ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το τεράστιο μπαλόνι συναρμολογήθηκε με τα χρόνια σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι το έργο της μεταφοράς και του φουσκώματος του μπαλονιού ήταν μια από τις πιο περίπλοκες υλικοτεχνικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι το μπαλόνι έφτασε στο Ισραήλ αποσυναρμολογημένο σε κοντέινερ και συναρμολογήθηκε και φουσκώθηκε από αμερικανικές ομάδες που ήρθαν ειδικά για αυτό στο Ισραήλ.

Η εφημερίδα τόνισε ότι η τοποθέτηση του μπαλονιού παράλληλα με το συνοριακό τρίγωνο με τη Συρία και την Ιορδανία δεν είναι τυχαία, σημειώνοντας ότι παρατηρείται και φαίνεται σε βάθος εκατοντάδων χιλιομέτρων σε γειτονικές χώρες.

Και το χαρτί έδειξε ότι το μπαλόνι μπορεί να ανέβει σε μεγάλο ύψος – και έτσι να παρατηρήσει από μεγαλύτερη απόσταση.

Διευκρινίζεται ότι αυτό το μπαλόνι δεν είναι το πρώτο για το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα παλιό μπαλόνι που προστατεύει τον πυρηνικό αντιδραστήρα στη Ντιμόνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αερόστατο είναι προετοιμασμένο για πόλεμο ή πολυμερή σύγκρουση, που είναι το βασικό σενάριο κλιμάκωσης ή επόμενου πολέμου, σύμφωνα με το ισραηλινό κατεστημένο ασφαλείας, γράφει η αιγυπτιακή Ελ Μπαλάντ.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags