Facebook Pixel Εθνική Άμυνα: Υποστολή σημαίας! Μία από τις συγκλονιστικότερες ομιλίες του αείμνηστου στρατηγού Κωσταράκου
Life
| 2023-06-04 08:07:00

Υποστολή σημαίας! Μία από τις συγκλονιστικότερες ομιλίες του αείμνηστου στρατηγού Κωσταράκου

του Γεωπόλδου
 Υποστολή σημαίας! Μία από τις συγκλονιστικότερες ομιλίες του αείμνηστου στρατηγού Κωσταράκου

Ο ελάχιστος φόρος τιμής στον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ, τον Μιχάλη Κωσταράκο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Έφυγε σε ηλικία 67 ετών ο αντιστράτηγος και πρώην ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος. Η απώλειά του για την Ελλάδα είναι τεράστια, γιατί είχε υπηρετήσει την πατρίδα σε νευραλγικά πόστα στο εξωτερικό και το ΝΑΤΟ.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής δημοσιεύουμε μία συνταρακτική ομιλία που είχε κάνει στην Κατερίνη στις 19 Μαρτίου 2018 με τίτλο “Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του Ενδιαφέροντος της Ε.Ε.”

Εκεί ο αείμνηστος στρατηγός ανέλυε, χωρίς ίχνος μισαλλοδοξίας και υπερβολών, τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε ως Έλληνες, για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας! 

Αιωνία του η μνήμη! Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τη Μάνη (Κότρωνας Λακωνίας). Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978.

Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και Α/Α Πυροβολικού καθώς επίσης και την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Παρακολούθησε σχολεία του Α/Α συστήματος Κ/Β HAWK στις ΗΠΑ (Fort Bliss, TX) και στο Βέλγιο (NPC, Glons).

Kατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού και Κ/Β HAWK καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα Τμήματα Πληροφοριών (Intelligence) και Τρεχουσών Επιχειρήσεων (Cur Ops) αντίστοιχα. Διετέλεσε Διοικητής της 117 ΜΠΠ, της 181 ΜΚ/Β HAWK, της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο και της XII Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».

Υπηρέτησε σαν Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη (1999-2001), Διευθυντής Επιτελείου και Βοηθός Επιτελάρχη στο Γ΄ΣΣ/NDC-GR, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων (JOC DIR) της KFOR στο Κόσοβο, Διευθυντής του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ, Διευθυντής της ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ και Διοικητής Γ΄ΣΣ/NDC-GR.

Έχει τιμηθεί με τα κάτωθι παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις:

Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα

Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής

Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄Τάξεως

Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Αστέρας Αξίας και Τιμής

Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής

Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού- Μεγάλης μονάδος Α΄ Τάξεως

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως

Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ Τάξεως

Διαμνημόνευση Ειρηνευτικών Αποστολών

Αναμνηστικό μετάλλιο ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια (non Article 5)

Την 1η Νοεμβρίου 2011, κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 αποστρατεύθηκε αποκτώντας τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης. Αυθημερόν ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει στις 6 Νοεμβρίου 2015 για τα επόμενα 3 χρόνια την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Σγουρού και έχει δύο κόρες, την Άσπα και την Αγνή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags