Facebook Pixel Προστατευτείτε απ' τον ιό της αστυνομίας!
Life
| 2013-04-15 23:03:00

Προστατευτείτε απ' τον ιό της αστυνομίας!

Προστατευτείτε απ' τον ιό της αστυνομίας!

Θύματα του ιού της Αστυνομίας έχουν πέσει εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο. Μάλιστα ο ιός έχει χτυπήσει και στην Ελλάδα!

O "Ιός της Ελληνικής Αστυνομίας" είναι η ελληνική έκδοση του "FBI Virus". Πρόκειται για ένα κακόβουλο πρόγραμμα που όταν προσβάλλει τον υπολογιστή σας, έχει ως συνέπεια να κάνει αδύνατη τη χρήση του, εμφανίζοντας στην οθόνη ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο υπολογιστής σας έχει κλειδωθεί επειδή επισκεφτήκατε παράνομο ή πορνογραφικό περιεχόμενο κατά την περιήγηση σας στο διαδίκτυο και σας ζητά να πληρώσετε 100€ (ή περισσότερα) μέσα σε 48 ώρες, αλλιώς θα παραμείνει κλειδωμένος και η δικαιοσύνη θα κινηθεί εναντίον σας.

Σύμφωνα με το wintips.org, η μόλυνση προέρχεται από κενά ασφάλειας που υπάρχουν σε διαφορές σελίδες του διαδικτύου ή όταν μεταφορτώνετε μολυσμένα αρχεία από το διαδίκτυο στον υπολογιστή σας.

Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα για να επιλύσετε το πρόβλημα, αν προσβληθείτε από τον Ιό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μην πανικοβάλεστε και ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα για να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας, μόνο με μία ματιά στο wintips.org.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags