Facebook Pixel Δέσμευση από Ινδία, ΕΕ και άλλα 27 έθνη για αντιμετώπιση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης
Life
| 2023-11-06 07:06:00

Δέσμευση από Ινδία, ΕΕ και άλλα 27 έθνη για αντιμετώπιση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης

του Γεωπόλδου
Δέσμευση από Ινδία, ΕΕ και άλλα 27 έθνη για αντιμετώπιση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης

Πρώτη παγκόσμια συμφωνία για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης! Μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τις πιθανές απειλές που θέτουν τα εξαιρετικά προηγμένα συστήματα.

Εκπρόσωποι από σχεδόν 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη «Διακήρυξη του Bletchley Park» κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν συνεργατικά τους κινδύνους που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Τα κράτη που συμμετείχαν ήταν οι Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Σαουδική Αραβία, Ολλανδία, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Δημοκρατία της Κορέας, Ρουάντα , Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δήλωση, με τίτλο «The Bletchley Declaration», είναι μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τις πιθανές απειλές που θέτουν τα εξαιρετικά προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιαστεί, να αναπτυχθεί και να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη με έναν ασφαλή, ανθρωποκεντρικό, αξιόπιστο και υπεύθυνο τρόπο προς όφελος όλων.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του γραφείου του πρωθυπουργού Rishi Sunak στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), τα κορυφαία έθνη της τεχνητής νοημοσύνης κατέληξαν σε μια παγκόσμια πρώτη συμφωνία για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. «Η Διακήρυξη του Bletchley Park βλέπει 28 χώρες να συμφωνούν σχετικά με τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και την ανάγκη για διεθνή δράση στα συνοριακά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που αποτελούν τους πιο επείγοντες και επικίνδυνους κινδύνους», εξέφρασε.

Η δήλωση αναγνώρισε τις βαθιές παγκόσμιες ευκαιρίες και το μετασχηματιστικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως η στέγαση, η απασχόληση, οι μεταφορές, η εκπαίδευση, η υγεία, η προσβασιμότητα, η δικαιοσύνη και άλλα. Τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης της ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφάνειας, της επεξήγησης, της δικαιοσύνης, της λογοδοσίας, των κανονισμών, της ασφάλειας, της ανθρώπινης επίβλεψης, της δεοντολογίας, του μετριασμού της προκατάληψης, της ιδιωτικής ζωής και της προστασίας δεδομένων.

Ο Υπουργός Επικρατείας της Ένωσης για την Ηλεκτρονική και την Πληροφορική, Rajeev Chandrasekhar, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής AI Safety Summit 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε την προσέγγιση της Ινδίας στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα, την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και την υπευθυνότητα. Υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την πλοήγηση στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Ο υπουργός τόνισε ότι η Ινδία βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως «την επόμενη μεγάλη ευκαιρία. «Είμαστε εξαιρετικά ξεκάθαροι στο μυαλό μας σχετικά με τον μετριασμό αυτού που μπορεί και θα αντιπροσωπεύει η τεχνητή νοημοσύνη και πράγματι οποιαδήποτε αναδυόμενη τεχνολογία - ένα πρίσμα διαφάνειας, ασφάλειας, εμπιστοσύνης και λογοδοσίας», πρόσθεσε.

Η ιστορική σύνοδος κορυφής στο Bletchley Park, στην οποία συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Elon Musk, προσπάθησε να ενισχύσει την κοινή κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και να ξεκινήσει παγκόσμιες προσπάθειες για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων. Σύμφωνα με την ANI, αυτή η συλλογική προσπάθεια καταδεικνύει την αυξανόμενη αναγνώριση του αντίκτυπου της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία και την ανάγκη για υπεύθυνη ανάπτυξη και διακυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: The Daily Guardian

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags