Facebook Pixel Έτοιμος σε 4 χρόνια ο EastMed! Θέλει η Ελλάδα να αναλάβει σοβαρό ρόλο;
Life
| 2023-11-13 04:33:00

Έτοιμος σε 4 χρόνια ο EastMed! Θέλει η Ελλάδα να αναλάβει σοβαρό ρόλο;

του Γεωπόλδου
Έτοιμος σε 4 χρόνια ο EastMed! Θέλει η Ελλάδα να αναλάβει σοβαρό ρόλο;

Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης μιλάει για μια ενεργειακή πολιτική που θα δίνει στη χώρα μας στοιχεία μεγάλου παίκτη.

Τα λάθη της Ευρώπης στην ενέργεια  ανέλυσε ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. Ο πολιτικός υποστήριξε, ότι έβαλε σε πρώτη θέση την πράσινη μετάβαση και πίστεψε ότι μπορεί να γίνει ενεργειακή στρατηγική. Παράληλα τόνισε, ότι ο εφησυχασμός της Γερμανίας συμπαρέσυρε και άλλα κράτη. "Αυτές οι αντιλήψεις ήταν επικίνδυνες. Μέσα σε μια χρονιά πληρώσαμε 600 δις Ευρώ ως Ευρώπη. Πήραμε το μάθημα;", αναρωτήθηκε ο κ. Μανιάτης και στάθηκε στο γεγονός, ότι κάθε χρόνο περνούν το Αιγαίο 10.000 δεξαμενόπλοια!

"Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να κερδηθεί εθνικός χρόνος. Το παιχνίδι παίζεται με σκληρούς γεωπολιτικούς όρους. Θέλει η Ελλάδα να παίξει σημαντικό ρόλο; Θέλει να γίνει παραγωγός ενέργειας ή απλώς διακομιστικός σταθμός καλωδίων; Ο EastMed είναι ορατή λύση. Μπορεί να είναι έτοιμος σε 4 χρόνια", ανέφερε ο πρώην Υπουργός.

Δείτε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags