Facebook Pixel SOS για τα deepfake news! Σατανικό σχέδιο παραπλάνησης
Life
| 2024-02-23 07:06:00

Σατανικό σχέδιο παραπλάνησης! SOS για τα deepfake news

του Γεωπόλδου
Σατανικό σχέδιο παραπλάνησης! SOS για τα deepfake news

Ύψιστος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

SOS για τα deepfake news σήμανε ο Ιωάννης Θεοδωράτος στην εκπομπή "Με το κλειδί της Ιστορίας", όπου έκανε λόγο για ύψιστο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο παραπλάνησης, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να χειραγωγήσει τις μάζες. 

Τα deepfakes είναι βίντεο τα οποία με τη συνδρομή ενός ηθοποιού και της τεχνητής νοημοσύνης αντικαθιστούν το πρόσωπο του ηθοποιού με αυτό ενός άλλου ανθρώπου, με απόλυτη ακρίβεια στην αποτύπωση της εικόνας και της φωνής, για να εξαπατούν και να χειραγωγούν το κοινό, αφήνοντάς το να πιστεύει ότι πρόκειται για μία αληθινή παρουσίαση του εικονιζόμενου, συνήθως διάσημου προσώπου. Οι κακόβουλες εφαρμογές μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι πολλές και εκτείνονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο βίο.

Όπως καταλαβαίνετε σε μία ελληνοτουρκική σύγκρουση, η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοιους τόπους παραπλάνησης και να δημιουργήσει χαοτικές καταστάσεις. 

Δείτε την εκπομπή:

Το ρεπορτάζ

Την Τετάρτη 21 Φεβροαυρίου εμπειρογνώμονες και ειδικοί της Τεχνητής Νοημοσύνης ζήτησαν σε ανοιχτή τους επιστολή περισσότερους ρυθμιστικούς κανόνες γύρω από τη δημιουργία των deepfakes, επικαλούμενοι πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία. Ανάμεσά τους και ο Γιόσουα Μπέντζιο, ειδικός στον τομέα.

«Σήμερα, τα deepfakes συχνά περιλαμβάνουν σεξουαλικές εικόνες, απάτες ή πολιτική παραπληροφόρηση. Δεδομένου ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται ραγδαία και καθιστά πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία deepfakes, χρειάζονται διασφαλίσεις», αναφέρει η ομάδα στην επιστολή, την οποία συνέταξε ο Άντριου Κριτς, ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Berkeley.

Τα deepfakes είναι ρεαλιστικές αλλά κατασκευασμένες εικόνες, ηχητικά και βίντεο που δημιουργούνται από αλγορίθμους AI και οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία τα έχουν καταστήσει όλο και πιο δυσδιάκριτα από το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον άνθρωπο.

Η επιστολή, με τίτλο «Disrupting the Deepfake Supply Chain», διατυπώνει συστάσεις σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των deepfakes, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ποινικοποίησης της παιδικής πορνογραφίας deepfake, των ποινικών κυρώσεων για κάθε άτομο που εν γνώσει του δημιουργεί ή διευκολύνει τη διάδοση επιβλαβών deepfakes και της απαίτησης από τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης να αποτρέπουν τα προϊόντα τους από τη δημιουργία επιβλαβών deepfakes.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, πάνω από 400 άτομα από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών, της ψυχαγωγίας και της πολιτικής, είχαν υπογράψει την επιστολή.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται ο Steven Pinker, καθηγητής ψυχολογίας του Χάρβαρντ, δύο πρώην πρόεδροι της Εσθονίας, ερευνητές της Google DeepMind και ένας ερευνητής του OpenAI.

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης δεν βλάπτουν την κοινωνία αποτελεί προτεραιότητα για τις ρυθμιστικές αρχές από τότε που η OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft, παρουσίασε το ChatGPT στα τέλη του 2022, το οποίο εντυπωσίασε τους χρήστες εμπλέκοντάς τους σε συνομιλίες που μοιάζουν με αυτές του ανθρώπου και εκτελώντας άλλες εργασίες.

Υπήρξαν πολλαπλές προειδοποιήσεις από εξέχοντα πρόσωπα σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως μια επιστολή που υπέγραψε ο Ίλον Μασκ πέρυσι και η οποία ζητούσε εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη συστημάτων ισχυρότερων από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-4 της OpenAI.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags