Facebook Pixel TikTok: Στοχοποίηση λόγω Κίνας! Αποκλείεται η χρήση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Life
| 2023-03-02 07:26:00

Στοχοποιούν το TikTok λόγω Κίνας! Αποκλείεται η χρήση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Sportdog Team
Στοχοποιούν το TikTok λόγω Κίνας! Αποκλείεται η χρήση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ήδη στις ΗΠΑ γίνονται συστάσεις για την χρήση του, ενώ τώρα έρχεται η σειρά της ΕΕ να πάρει τα μέτρα της.

Η τρομακτική ανάπτυξη του TikTok την τελευταία τριετία και το γεγονός ότι ανήκει σε κινέζικη εταιρεία (ByteDance) έχει οδηγήσει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ σε ενδελεχείς έρευνες σχετικά με την ζητήματα ασφαλείας και κατασκοπείας. Ήδη στις ΗΠΑ γίνονται συστάσεις για την χρήση του, ενώ τώρα έρχεται η σειρά της ΕΕ να πάρει τα μέτρα της.

Σύμφωνα με το Politico, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την χρήση του TikTok στις επίσημες συσκευές που δίνει στα μέλη και τους εργαζόμενους της, και μάλιστα έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαρτίου 2023 για την αφαίρεση της εφαρμογής. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν έχει διαγράψει την εφαρμογή από τη συσκευή του μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, τότε η συσκευή θα θεωρείται μη-συμβατή για χρήση.

Σειρά θα πάρουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά για αυτά τα δύο σώματα απαιτείται περισσότερος χρόνος για να εφαρμοστεί η νέα πολιτική. Οι λόγοι πίσω από την απόφαση της ΕΕ δεν είναι άλλοι από τις ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με τις σχέσεις που έχει η ByteDance με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και το ενδεχόμενο να συλλέγονται πληροφορίες μέσω του TikTok.

Υπενθυμίζουμε ότι ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου 2023, διότι το TikTok τείνει να θεωρηθεί κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags