Facebook Pixel Φασκόμηλο, ένα πολύτιμο βότανο
| 2023-03-04 04:33:00

Φασκόμηλο, ένα πολύτιμο βότανο

Sportdog Team
Φασκόμηλο, ένα πολύτιμο βότανο

Διαβάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα βότανα της Ελληνικής φύσης με τις εξαιρετικές ιδιότητες είναι πολλά. Το γνωστό σε όλους μας φασκόμηλο χρησιμοποιείται χρόνια κατά των κρυολογημάτων. Υπάρχουν όμως πολλές ιδιότητες που ίσως δεν γνωρίζουμε όλοι.

Πότε λήγουν τα αποξηραμένα βότανα και τα μπαχαρικά;

Το φασκόμηλο σε μορφή αφεψήματος έχει αντιπυρετική και αντιβιοτική δράση, τονώνει το νευρομυϊκό σύστημα και βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Βοήθα την πέψη, είναι διουρητικό, σπασμολυτικό και μειώνει τους ρευματικούς πόνους. Σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, περιέχει οιστρογόνα και ανακουφίζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου στις γυναίκες. (Αν έχετε υπέρταση όμως, σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ρωτώντας τον γιατρό σας).

Ιαματικό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη στοματική υγιεινή, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο λουτρό σας. Χρησιμοποιήστε δύο-τρεις κούπες αφεψήματος μέσα στην μπανιέρα σας ή αφήστε μερικά φύλλα να απελευθερώσουν το άρωμά τους μέσα στο ζεστό νερό για λίγα λεπτά πριν μπείτε.

Νιώθεις φουσκωμένη; Δοκίμασε αυτά τα 4 βότανα

Οι ευεργετικές αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθούν στην καθαριότητα και υγιεινή της επιδερμίδας, όχι μόνο του σώματος, αλλά και του κεφαλιού, καθώς εμποδίζουν την τριχόπτωση και τη λιπαρότητα, διατηρώντας το χρώμα και τη λάμψη των μαλλιών. Μπορείτε να ανακουφιστείτε από πόνους περιόδου, αρθρώσεων και πυρετού, με ένα μπάνιο που να περιέχει φασκόμηλο.

Δες πώς να διατηρείς φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα σου

Το άρωμα του βοηθάει στη χαλάρωση. Τα αιθέρια έλαια του, άλλωστε, το κάνουν να είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αρώματα στην αρωματοθεραπεία, αλλά και στη μαγειρική. Οι νότες του θυμίζουν κάτι ανάμεσα στη λεβάντα και το πράσινο τσάι.

Καθαρίζει την ενέργεια

Ο καπνός από φασκόμηλο θεωρείται ότι καθαρίζει την αρνητική ενέργεια στον χώρο. Είναι ένα από τα θυμιάματα που λέγεται ότι έχουν αυτή την ιδιότητα.

Δίκταμος: Το θεραπευτικό φυτό με τις δεκάδες δράσεις - Ποια τα οφέλη του

Το μπάνιο με φασκόμηλο θεωρείται ότι καθαρίζει την αύρα σας και σας απαλλάσσει από τα «ενεργειακά φορτία» της μέρας.

Πηγή: asibiliou.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags