Η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό συναίσθημα.
Καούρα ονομάζεται το χαρακτηριστικό αίσθημα καψίματος που εκδηλώνεται στο στήθος μας όταν κινούνται ανοδικά τα οξέα του στομάχου προς τον οισοφάγο.
Οι καούρες αποτελούν ένα από τα βασικά συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, μιας χρόνιας πάθησης που μεταξύ άλλων προκαλεί δυσκολία κατάποσης της τροφής, αναπνευστικό συριγμό, βήχα, αλλά και έντονο πόνο στο στήθος.
Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της καούρας, είτε αυτή είναι περιοδική, είτε αρκετά συχνή. Ακολουθούν μερικές από τις τροφές που βοηθούν αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσετε την καούρα και τις οποίες μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα.
Πες «αντίο» στο λίπος στην κοιλιά τρώγοντας αυτές τις τροφές!
Η μπανάνα διαθέτει μέτριο pH (5,6) και είναι κατάλληλη για τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αφού δεν δημιουργεί όξινα υγρά με την κατανάλωσή της.
Η βρώμη είναι μια θρεπτική τροφή που απορροφά τα οξέα του στομάχου, αποτρέποντας την παλινδρόμηση.
Όπως και η μπανάνα, το πεπόνι έχει pH 6,1 κι έτσι είναι κατάλληλο για τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, αλλά και τα σπαράγγια και το κουνουπίδι, διαθέτουν χαμηλά επίπεδα οξύτητας και είναι ιδανικά για την καούρα.
Το σέλινο περιέχει πολύ νερό, είναι ήπια τροφή για το στομάχι και διευκολύνει την πέψη.
Τα πουλερικά, και κατά προτίμηση τα ψητά και όχι τα τηγανητά, είναι ήπια για το στομάχι και βοηθούν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της καούρας. Με τον όρο να αφαιρείται πάντοτε η πέτσα.
Το ψάρι όταν καταναλώνεται ψητό στον φούρνο και χωρίς λιπαρές σάλτσες είναι μια ιδανική ελαφριά επιλογή για όσους πάσχουν από καούρες και παλινδρόμηση.
Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη
Πηγή: allyou.gr
Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις