Facebook Pixel Sportdog.gr | Tέλος στην παχυσαρκία με μία ένεση την εβδομάδα;
| 2023-03-09 02:31:00

Tέλος στην παχυσαρκία με μία ένεση την εβδομάδα;

Sportdog Team
Tέλος στην παχυσαρκία με μία ένεση την εβδομάδα;

Το νέο φάρμακο που δημιουργεί αίσθηση κορεσμού.

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους λόγω της κακής διατροφής, της έλλειψης σωματικής άσκησης αλλά και του διαβήτη.

Tι να κάνεις για να μη σταματήσεις πάλι τη δίαιτά σου!

Τώρα ένα φάρμακο που θα χορηγείται σε ενέσιμη μορφή στους διαβητικούς θα δημιουργεί μια αίσθηση κορεσμού και θα συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Πρόκειται  για τη  σεμαγλουτίδη που, σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν, βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. 

Πέντε εύκολες νηστίσιμες συνταγές με λίγες θερμίδες από διατροφολόγο

Το φάρμακο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Novo Nordisk, και έχει την εμπορική ονομασία Wegovy,  κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, τη Δανία και τη Νορβηγία και αναμένεται σύντομα να φτάσει και σε άλλες χώρες. 

Ένα άλλο φάρμακο είναι το Ozempic που χορηγείται  σε διαβητικούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από υγιείς ανθρώπους για την απώλεια βάρους, ενώ και η τιρζεπατίδη αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει.

Φυσικά εκτός από τις θετικές συνέπειες που μπορεί να έχει η χορήγηση τέτοιων φαρμάκων έχει και την αρνητική της χροιά. Οι κίνδυνοι για τους ασθενείς μπορεί να είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι τα άτομα να αποκτήσουν εξάρτηση από τα φάρμακα και να πρέπει να τα παίρνουν σε όλη τους τη ζωή.

Ένα άλλο αρνητικό είναι και το κόστος τους, καθώς στην Αμερική, η μηνιαία χρήση του Wegovy κοστίζει 1.300 δολάρια και του Ozempic 900 δολάρια. 

ΠΗΓΗ: Star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags