Ανθισμένες κουτσουπιές, πουλάκια που κελαηδούν, ήλιος που λάμπει έξω από το παράθυρο και… γύρη, γύρη παντού, κόκκινα μάτια, πρησμένα βλέφαρα, μύτες που τρέχουν. Μαγεία. Αν βασανίζεσαι κι εσύ κάθε άνοιξη από αλλεργίες που δεν σε αφήνουν να χαρείς την ωραιότερη εποχή του χρόνου, τσέκαρε τα τρόφιμα που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο σου και τα συμπτώματά σου.

Καταρχάς, ποια είναι τα αντι-αλλεργιογόνα συστατικά;

Έρευνες έχουν δείξει ότι τροφές υψηλές σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, σε φλαβονοειδή όπως η κουερσετίνη (βρίσκεται σε επαρκείς ποσότητες στα εσπεριδοειδή) και Ω-3 λιπαρά (ψάρια, ελαιόλαδο), μπορούν να ανακουφίσουν από τις επιπτώσεις της εποχιακής αλλεργίας στον οργανισμό. Μάλιστα, μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι παιδιά που ακολουθούσαν την μεσογειακή διατροφή (πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψάρια, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς) είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες και συμπτώματα του άσθματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ STAR.GR