Facebook Pixel Βόμβες Σφαιρόπουλου για τους διαιτητές!!
| 2016-03-03 19:47:00

Βόμβες Σφαιρόπουλου για τους διαιτητές!!

Βόμβες Σφαιρόπουλου για τους διαιτητές!!

Διαβάστε τι είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού για τις «φωνές» των αντιπάλων και τις αποφάσεις των ρέφερι στα ματς των Πειραιωτών.

Ο 49χρονος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας ενόψει της αναμέτρησης της ομάδας του με τους Βάσκους για την 9η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε πως «ξεκινάμε την προσπάθειά μας για να να ανακάμψουμε. Είναι μια προσπάθεια με πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Εχουμε αντιμετωπίσει  τρεις φορές την Λαμποράλ. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Πρέπει να μπούμε με μεγάλη αποφασιστικότητα στο γήπεδο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εχουμε δουλέψει τις τελευταίες ημέρες στις αδυναμίες μας. Πιστεύω πως αύριο θα δούμε ένα καλύτερο πρόσωπο.Η κρισιμότητα του αγώνα είναι μεγάλη. Ελπίζουμε πως ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα για το επιθυμητό αποτέλεσμα».
 

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την στάση των φιλάθλων, οι οποίοι συνήθως ενθαρρύνουν την ομάδα τους ακόμα κι όταν αυτή είναι πίσω στο σκορ: «Σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική η πνευματική ετοιμότητα της ομάδας. Η προσήλωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, όπως επίσης και το να μην παρασυρθούμε σε ένα μομέντουμ του παιχνιδιού και να μένουμε στο πλάνο. Ο κόσμος έχει παροτρύνει την ομάδα, ακόμα κι όταν αυτή δεν πηγαίνει πολύ καλά. Αυτό είναι πολύ καλό».

Κατά καιρούς  πολλά έχουν... ακουστεί για την δυνατή άμυνα του Ολυμπιακού: «Είναι αλήθεια πως κάποιοι προπονητές και παράγοντες και παίκτες, μιλούν για την άμυνα του Ολυμπιακού. Σε λίγο θα την σχολιάζουν και οι φροντιστές και οι φύλακες των γηπέδων! Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Το μπάσκετ είναι άθλημα των επαφών. Σε όποιον δεν αρέσει διαμαρτύρεται. Στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, ο διαιτητής τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία με τρεις αγωνιστικές. Στο Κάουνας στο πρώτο δεκάλεπτο μας σφύριζαν άσχημα, αλλά δεν μιλήσαμε και πάλι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει χειραγώγηση της διαιτησίας. Ο κ. Μπερτομέου μας είχε τονίσει πως οι προπονητές δεν πρέπει να μιλάνε για διαιτησία. Κάποιοι όμως δεν το έχουν τηρήσει. Από εδώ και πέρα θα μιλάω και εγώ. Γιατί ο ίδιος ο Μπερτομέου είχε ζητήσει στην συνάντηση των προπονητών να μην γίνονται δηλώσεις για την διαιτησία. Εγώ ως προπονητής του Ολυμπιακού το σεβάστηκα αυτό μέχρι το παιχνίδι στην Μόσχα. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αντιδράσω κι εγώ γιατί βλέπω ότι δυστυχώς αντί να το σέβονται όλοι αυτό που είχαμε συμφωνήσει, το καταπάτησαν. Αυτά είχα να πω και εύχομαι να μην επηρεάζονται οι διαιτητές από όλα αυτά».

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για: 

... το πλάνο προσέγγισης του αγώνα: «Το παιχνίδι του α' γύρου έχει στοιχεία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσεουμε την Λαμποράλ. Λίγο πολύ οι ομάδες είναι ίδιες και κάποια στοχεία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε». 
 
...το πώς επηρεάζει την προετοιμασία του Ολυμπιακού το γεγονός ότι ο Γιάννης Μπουρούσης είναι αμφίβολος: Ο Μπουρούσης είναι παίκτης κλειδί. Κάνει την διαφορά σε πολλά παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι είτε αγωνιστεί, είτε όχι να αντιμετωπίσουμε την Λαμποράλ. Γνωρίζουμε καλά τις δυνατότητες της Λαμποράλ και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε». 

...τον Χακίμ Ουόρικ: «Εχει αρχίσει να προσαρμόζεται. Χρειάζεται κάποια πίστωση χρόνου, αλλά θα είναι στη δωδεκάδα και για λίγα λεπτά μπορεί να δώσει λύσεις,Φυσικά θα ήταν να έχουμε έναν παίκτη πιο νωρίς, αλλά εξαντλήσαμε τις πιθανότητές μας και πήραμε παίκτη την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

...το αν ο Ουόρικ είναι τεσσάρι ή πεντάρι: «Πάουερ φόργουορντ».

...για την ομοιογένεια της ομάδας του: «Οι διαφορές χάνονται γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετές φορές μέσα στην σεζόν την χημεία της. Για παράδειγμα, ο Λοτζέσκι απουσίασε δύο μήνες. Ένας βασικός και πολύτιμος παίκτης για εμάς. Μάθαμε να παίζουμε χωρίς εκείνον και μετά όταν επέστρεψε άλλαξαν οι ισορροπίες. Άλλαξαν οι ισορροπίες και με τους ερχομούς των νέων παικτών, με τους Παπανικολάου, Όντομ και Τζέιμς. Θέλαμε βέβαια παίκτες και καλώς ήρθαν. Τους χρειαζόμασταν. Όμως, όταν γίνονται αυτές οι αλλαγές, αυτές οι προσθαφαιρέσεις, χαλάνε κάπως την χημεία μιας ομάδας. Έχουμε μία έλλειψη ομοιογένειας με τις αλλαγές των παικτών. Aυτή είναι η αιτία που έχουμε σκαμπανεβάσματα. Όταν μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες, όλο αυτό χαλάει την ισορροπία της ομάδας. Αν δείτε και στην πρώτη φάση που είχαμε τραυματισμούς, παίρναμε νίκες ακόμη και με απουσίες. Ο καθένας όμως είχε τον ρόλο του. Και τώρα υπάρχουν ρόλοι, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα σχήματα. Ακόμη ψαχνόμαστε σαν ομάδα. Για αυτόν τον λόγο κιόλας η ομάδα τώρα τελευταία δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags