Facebook Pixel Θέμα για τον Ολυμπιακό: Η άμυνα "στο δρόμο" και οι αντίπαλοι που βομβαρδίζουν
| 2016-11-13 00:04:00

Θέμα για τον Ολυμπιακό: Η άμυνα "στο δρόμο" και οι αντίπαλοι που βομβαρδίζουν

Θέμα για τον Ολυμπιακό: Η άμυνα "στο δρόμο" και οι αντίπαλοι που βομβαρδίζουν

Η κακή αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Κωσταντινούπολης ήταν εμφανής, αλλά δεν ήταν η πρώτη.

Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα αμυντικά προβλήματα είχαν ξεκινήσει από το περσινό Top 16, όπου σε λίγες περιπτώσεις κατάφερε να βγάλει τους αντιπάλους της από το παιχνίδι τους. 

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με νίκη στη Βιτόρια το περσινό Top 16 χάρη στους 76 πόντους που κράτησαν την Λαμποράλ Κούτσα. Ωστόσο η επιθετική "τρύπα" στο Κάουνας και το Μπάμπεργκ έφεραν ήττες, ενώ στα παιχνίδια του υψηλότερου επιπέδου σε Μαδρίτη, Μόσχα, Βαρκελώνη και ξανά Μόσχα, ο αμυντικός δείκτης δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 82 πόντους, με αποκορύφωμα τους 98 στο κακό παιχνίδι με τη Χίμκι. 



H κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αδικείται από τους 83 πόντους που δέχτηκε στη Μαδρίτη, αφού δέχτηκε πολλούς μαζεμένους στο φινάλε, όταν είχε παραδοθεί (το ματς στην πραγματικότητα ήταν περίπου στους 75 πόντους), ωστόσο οι 90 στη Βιτόρια και οι 89 στην Κωσταντινούπολη επαναφέρουν τον προβληματισμό για την αμυντική αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού εκτός έδρας. 



Αναζητώντας τα κακώς κείμενα στην οπισθοφυλακή των πρωταθλητών Ελλάδας, αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στην περιφερειακή άμυνα τους, με αφορμή και το 59% που σούταρε η Γαλατασαράι. 



Όπως είναι φανερό, μόνο σε μια περίπτωση οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σούταραν καλύτερα από απόσταση σε σχέση με τις συνήθειες τους στη σεζόν. Η Ρεάλ είχε 41.7% σε σχέση με το 32.3% του μέσου όρου της, η Μπασκόνια είχε +12.0, η ΤΣΣΚΑ ανέβασε ακόμα και το υψότατο 45.2% σε 47.6%, ενώ το αποκορύφωμα ήταν χθες βράδυ, όταν η Γαλατάσαραϊ πήγε στο +19.0. 

Σε μέσο όρο, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σουτάρουν με το τεράστιο 44.6% από το τρίποντο, βελτιώνοντας τα στατιστικά τους κατά 6.0% όταν βρίσκουν απέναντι τους την ερυθρόλευκη άμυνα. Αν το συγκεκριμένο στατιστικό θα συνεχίσει είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αφού ως τώρα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού κάνουν...πάρτι από το τρίποντο.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags