Facebook Pixel «Ιδιαίτερο το ντέρμπι, προσοχή γιατί η Ευρωλίγκα θα πάρει κεφάλια – Αυτόν θέλω για αντι-Γκιστ»
| 2016-11-18 20:57:00

«Ιδιαίτερο το ντέρμπι, προσοχή γιατί η Ευρωλίγκα θα πάρει κεφάλια – Αυτόν θέλω για αντι-Γκιστ»

του Γιώργου Κτενά
«Ιδιαίτερο το ντέρμπι, προσοχή γιατί η Ευρωλίγκα θα πάρει κεφάλια – Αυτόν θέλω για αντι-Γκιστ»

Λίγη ώρα πριν τον τζάμπολ του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ο Χρήστος Μυριούνης αναλύει στο SportDog τις δύο ομάδες. Τι λέει για Μπουρούση, Σπανούλη και τις μεταγραφές!

Περισσότερο ο Ολυμπιακός παρά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στους ψηλούς, ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Χρήστος Μυριούνης.

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής σχολίασε ακόμα ότι αν ο Παναθηναϊκός πραγματοποιήσει μεταγραφή, πρέπει να είναι με παίκτη στο στιλ του Γουάιτ. Αν και θα έπρεπε ήδη να είχε έναν πόιντ γκαρντ ακόμα στο ρόστερ του.

Αναφέρθηκε στο σημερινό ντέρμπι, στο προβάδισμα που έχουν οι "πράσινοι" για τη νίκη, στις ιδιαιτερότητες του ματς για τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και στο δίδυμο Καλάθη - Σπανούλη. 


Κύριε Μυριούνη, πώς περιμένετε το βραδινό παιχνίδι;

"Είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες για την Ευρωλίγκα. Φυσικά το περιμένω με ανυπομονησία, για να δούμε πώς θα αντιδράσουν στον ευρωπαϊκό μαραθώνιο οι δύο ομάδες. Υπάρχουν και οι απουσίες. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός, που ο Πασκουάλ έχει βάλει καλά επιθετικά στοιχεία στην ομάδα, έχει ένα προβάδισμα λόγω της έδρας και καίγεται περισσότερο από τον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι πιο χαλαρός και αυτό μπορεί να του βγει σε καλό, επειδή θα παίξει χωρίς το άγχος που υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Έχει ιδιαιτερότητα το ντέρμπι λόγω των ξένων διαιτητών. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο ματς, να μην εχουμε έκτροπα γιατί η Ευρωλίγκα σε αυτά παίρνει κεφάλια".


Η παρουσία τού Μπουρούση είναι όπλο στη ρακέτα, από τη στιγμή που ο Γιάνγκ είναι εκτός ρυθμού και τον Μιλουτίνοφ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα;

"Υπερισχύει στη θέση 5 ο Παναθηναϊκός, αν και ο Μπουρούσης φαίνεται λίγο μπερδεμένος και δεν πατάει καλά στα πόδια του. Θα είναι ιδαίτερο το ματς και για αυτόν. Βέβαια υπάρχει η απουσία του Γκιστ, που μπερδεύει κάπως τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό".

Τεράστιο πλήγμα η απουσία του Γκιστ;

"Πιστεύω πως είναι σοκαρισμένοι ακόμα στην ομάδα με τον τραυματισμό του Γκιστ, γιατί κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, μαρκάρει ακόμα τον Σπανούλη. Δεν είναι σαν τον Αγραβάνη, για παράδειγμα, που ναι μεν λείπει από τον Ολυμπιακό σήμερα αλλά είναι αναλώσιμος. Ταιριάζει πολύ στα ματς με τον Ολυμπιακό ο Γκιστ και μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός".

Το δίδυμο Καλάθη - Σπανούλη έχει το περισσότερο ενδιαφέρον στο αποψινό ματς;

"Θα τραβήξει τα φώτα αυτό το δίδυμο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει υπεροχή στα γκαρντ (όπως ο Παναθηναϊκός έχει υπεροχή στους ψηλούς), καθώς διαθέτει περισσότερες λύσεις σε αυτή τη θέση. Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, υπάρχουν πολλά γκαρντ στον Ολυμπιακό που αλλάζουν τον ρυθμό. Στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που απουσιάζει ο Τζέιμς, υπάρχουν μόνο οι Καλάθης - Παππάς. Είναι γενικά ένα θέμα πώς θα πάει όλο το ματς στα γκαρντ".

 

Θεωρείτε ότι χρειάζεται μεταγραφή ο Παναθηναϊκός για να καλύψει το κενό του Γκιστ; Κι αν ναι, χρειάζεται παίκτη στη θέση 4 ή στη θέση 5;


"Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει 5άρι. Αν γίνει κίνηση θα είναι για 4άρι, αν και κατά την άποψή μου έπρεπε ήδη να είχε έναν πόιντ γκαρντ ακόμα. Το κενό του Γκιστ μπορεί να καλυφθεί με Σίγκλεντον, Νίκολς. Πιο πολύ ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός να πάρει παίκτη για να ενισχύσει τους ψηλούς, παρά ο Παναθηναϊκός! Βέβαια αν υπάρχει κάποια καλή λύση αυτή την περίοδο για τον Παναθηναϊκό, γιατί να μην το πάρουν;".

Από τα ονόματα που έχουν γραφτεί στο ρεπορτάζ, είναι εκείνα των Γουάιτ, Τάβαρες, Μαυροκεφαλίδη. Ποιος απο αυτούς ή τίνος το στιλ εξ' αυτών πιστεύετε ότι θα ταίριαζε καλύτερα στον Παναθηναϊκό;

"Γουάιτ ή Μαυροκεφαλίδη. Θα έδινα προβάδισμα στον Γουάιτ, γιατί θα κόλλαγε καλά στον Παναθηναϊκό του Πασκουάλ. Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης".

Τα δικά σας νέα ποια είναι;

"Είμαι στο Αγρίνιο, στη Β΄ Εθνική και βρήκα την μπασκετική Ιθάκη μου. Είναι πολύ καλές οι συνθήκες στην ομάδα μου και φέτος θέλουμε να τερματίσουμε πάνω από την 6η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ξαναμπαίνω δυναμικά στον χώρο του μπάσκετ σαν προπονητής".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags