Facebook Pixel Κεραυνοί για την «παράγκα» στο μπάσκετ: «Οι διαιτητές επηρεάζονται, γιατί κρυβόμαστε; - Καλός ο Γκάμπριελ για ΠΑΟ, αλλά...»
| 2016-11-22 22:30:00

Κεραυνοί για την «παράγκα» στο μπάσκετ: «Οι διαιτητές επηρεάζονται, γιατί κρυβόμαστε; - Καλός ο Γκάμπριελ για ΠΑΟ, αλλά...»

του Γιώργου Κτενά
Κεραυνοί για την «παράγκα» στο μπάσκετ: «Οι διαιτητές επηρεάζονται, γιατί κρυβόμαστε; - Καλός ο Γκάμπριελ για ΠΑΟ, αλλά...»

Τοποθέτηση που προκαλεί αίσθηση του Άκη Καλλινικίδη στον SportDog για τη διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στον επαγγελματικό αθλητισμό γενικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Λάσκαρη.

Μέλος του ΠΣΑΚ και εν ενεργεία μπασκετμπολίστας στα 39 του χρόνια, με τη φανέλα του Χολαργού, ο Α. Καλλινικίδης έκανε λόγο για συμφέροντα που δεν θέλουν να παίζονται τα παιχνίδια με ίσους όρους, αλλά και πώς αντιδρούν οι παίκτες την ώρα του αγώνα για να μη γίνουν μέρος του προβλήματος.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον Κένι Γκάμπριελ που θέλει ο Παναθηναϊκός (είχαν υπάρξει συμπαίκτες στο Ρέθυμνο), τον οποίο θεωρεί καλύτερο σουτέρ του Γκιστ αλλά υστερεί του Αμερικανού στη δύναμη.

Πώς σχολιάζετε τις χθεσινές δηλώσεις του Λάσκαρη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που τις έκανε παράγοντας με το μέγεθος της δικής του ομάδας;

"Όταν βγαίνει ένας μεγαλομέτοχος ομάδας (και ειδικότερα ομάδας όπως αυτή του Άρη) που δεν απασχολήσει ποτέ με τέτοιες δηλώσεις, νομίζω ότι κάτι σημαίνει. Έχει δικαίωμα από τη στιγμή που επενδύει στο ελληνικό μπάσκετ να το κάνει, όσο οξύμωρο κι αν είναι ακούγεται το ρήμα επενδύω, γιατί δεν παίρνει κανένας στην Ελλάδα πίσω τα λεφτά που βάζει στο μπάσκετ. Έχει αγάπη και τρέλα για το αθλημα και θέλει να δει την ομάδα του να πηγαίνει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Όταν κάποιοι έρχονται και σου στερούν αυτή την ευκαιρία, αντιδράς".

Υπάρχει παράγκα στο μπάσκετ, όπως συνηθίζουμε να λέμε για το ποδόσφαιρο;

"Για παράγκες και λυόμενα δεν γνωρίζω, αλλά για να μην κρυβόμαστε όπου κι αν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός, υπάρχουν συμφέροντα. Σίγουρα κάποιοι επηρεάζουν τους διαιτητές, επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Τώρα ποιοι είναι αυτοί, πώς το κάνουν, με ποια κέντρα εξουσίας κ.λπ., είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Αλλά είναι εύκολο ο κόσμος να φανταστεί ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν αφήνουν τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει".

Περιμένετε αντίδραση από την Πολιτεία; Γιατί έχει ρίξει το βάρος στα θέματα του ποδοσφαίρου, αλλά δεν βλέπουμε την ίδια κινητικότητα για τα προβλήματα του μπάσκετ και άλλων αθλήματων.

"Η Πολιτεία ασχολείται με το ποδόσφαιρο, γιατί εκεί υπάρχουν τις εγκληματικές οργανώσεις κ.λπ. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που έχουν ρίξει το βάρος εκεί, γιατί στο μπάσκετ δεν έχουμε φτάσει στα άκρα με το να απειλούνται ζωές κ.λπ., όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η λύση στα προβλήματα είναι θέμα της Πολιτείας. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να παίζονται τα παιχνίδια με ίσους όρους".

Πώς επηρεάζονται οι παίκτες από όλη αυτή την κατάσταση;

"Προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε λιγότερο καχύποτα τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους. Είναι μέρος του ματς και πιστεύουμε πως ό,τι συμβαίνει είναι με σωστά κριτήρια. Έτσι είμαστε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι και αποφεύγουμε καταστάσεις που ξεφεύγουν. Δε νομίζω ότι είναι τόσο στο χέρι των παικτών να αντιδράσει κάποιος διαφορετικά. Προσπαθούμε να μην είμαστε μέρος του προβλήματος. Να μην δίνουμε το ερέθισμα".

Τέλος, πείτε μας δύο λογια για τον Κένι Γκάμπριελ, που απασχολεί τον Παναθηναϊκό και ήσασταν συμπαίκτες στο Ρέθυμνο.

"Από το Ρέθυμνο που συνυπήρξαμε μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι παίκτης που βελτιώνεται σωματικά και εγκεφαλικά. Έχει πολλά αθλητικά προσόντα, έκανε καλό πρωτάθλημα στο Ρέθυμνο. Είναι παίκτης που βάζει το μυαλό του στο παιχνίδι και ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Υστερεί στη δύναμη σε σχέση με τον Γκιστ, αλλά ίσως είναι καλύτερος σουτέρ, πιο γρήγορος στο σουτ. Είναι αρκετά διεισδυτικός και αλτικός. Στην άμυνα ίσως να έχει προβλημα με πιο δυνατά κορμιά, αλλά πίστευα και νωρίτερα ότι θα έπρεπε να απασχολησει ελληνικές ομάδες. Είναι παίκτης τύπου Πέτγουεϊ και μπορεί να βοηθήσει αν αποκτηθεί". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags