Ήδη έχει πετύχει την καθιέρωση στον Παναθηναϊκό ο Ντίνος Μήτογλου, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του Θοδωρής Ροδόπουλος, ο άνθρωπος που δίδαξε τα μυστικά του μπάσκετ στην ακαδημία ΑΚ ΑΣΤΕΡΙΑ στον άσο του Παναθηναϊκού

Το sportdog.gr επικοινώνησε μαζί του, με αφορμή την πολύ καλή εμφάνιση του νεαρού άσου εναντίον της Μπαρτσελόνα, και μιλήσαμε για την πρόοδό του, τους τομείς στους οποίους χρειάζεται βελτίωση, αλλά και για τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα του.  

«Ο Ντίνος βελτιώνεται καθημερινά, από μικρό παιδί είχε φιλοδοξία και προσπάθεια στο παιχνίδι του, γι' αυτό πιστεύω ότι βελτιώνεται συνεχώς στο παιχνίδι του. Αυτό φαίνεται στα ματς του Παναθηναϊκού. Μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Θ. Ροδόπουλου στο sportdog, για τον 22χρονο του Παναθηναϊκού.

«Ο καλύτερος αμυντικός»

Ποια είναι η άποψή σας για την εικόνα του στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού

«Στα Αστέρια, στην ακαδημία μου, έπαιζε ως φόργουορντ και ήταν εξαιρετικός σουτέρ. Τώρα με ικανοποιεί γιατί τον βλέπω ως τον καλύτερο αμυντικό του Παναθηναϊκού. Κι αυτό δείχνει  τη φιλοδοξία που λέγαμε πριν, θέλει να φτάσει ψηλά. Του ζήτησαν να γίνει ο καλύτερος αμυντικός και έγινε πρώτος και καλύτερος. Δεν έχω ενδοιασμό, το μέλλον του ανήκει και αυτό φαίνεται. Μόνιμα θα γίνεται καλύτερος, για αυτό και ο κόουτς του Παναθηναϊκού τον εμπιστεύεται πολύ και τον έχει πολλές φορές στην πρώτη πεντάδα. Κάτι που φαίνεται ότι τον βοηθάει πολύ».

«Βελτίωση στο σουτ»

Πού θεωρείτε ότι χρειάζεται βελτίωση;

«Ο Μήτογλου είναι νέος παίκτης, μόλις 22 ετών, και παίζει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει καλή προσαρμογή, αλλά θα πρέπει να βάλει μπρος ξανά το καλό σουτ που είχε. Πρέπει να έρθει ξανά το σουτ που είχε, γιατί σουτάρει λίγο σπασμωδικά. Πρέπει να μάθει ότι, λόγω θέσης πια, θα κάνει δύο-τρία σουτ σε ολόκληρο το ματς και αυτά θα πρέπει να είναι επιτυχή. Είναι δύσκολο ο ψηλός να βρει θέση για σουτ, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Ντίνος θα τα καταφέρει».

Θεωρείτε ότι η καθιέρωση στον Παναθηναϊκό είναι μακριά;

«Έχει καθιερωθεί ήδη. Όταν παίζει τις περισσότερες φορές στην πρώτη πεντάδα, σημαίνει ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται. Και εδώ μιλάμε για έναν προπονητή στο επίπεδο του Τσάβι Πασκουάλ και μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό κάτι σημαίνει. Η συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα δυνάμωσε την παρουσία του. Δεν υπάρχει ερωτηματικό, έχει καθιερωθεί ήδη».

Κρατάτε επαφή μαζί του, τι σας λέει;

«Διατηρούμε επαφή, αλλά παραμένει χαμηλών τόνων όπως κάποτε. Σέβεται, δεν μιλάει πολύ, περισσότερο ακούει παρά μιλάει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητη βόμβα! Ο Τεόντοσιτς στον Παναθηναϊκό; Σενάριο να τραβάς τα μαλλιά σου!