Στον Ολυμπιακό εδώ και καιρό υπάρχει ηρεμία, καθώς το ρόστερ κατά πολύ μεγάλο ποσοστό έχει συμπληρωθεί. Μένει μόνο μία θέση να καλυφθεί, που δεν είναι βασική και έχει να κάνει με τον πέμπτο ψηλό. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ο βασικός υποψήφιος, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία. Είχε πέσει στο τραπέζι και η περίπτωση του Γιώργου Τσαλμπούρη, ο οποίος έκανε σούπερ σεζόν με τον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά δεν προχώρησε.

Οσο δεν υπάρχει συμφωνία με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, θα υπάρχει στον αέρα το ενδεχόμενο να πορευτεί ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με έβδομο ξένο. Αλλωστε υπάρχει πιθανότητα να περάσει στην Α1 ο έβδομος ξένος με την προϋπόθεση, βέβαια, να παίζουν οι έξι σε κάθε παιχνίδι.

Αν, λοιπόν, οι Πειραιώτες προχωρήσουν με την κατεύθυνση του έβδομου ξένου, δεν θα δυσκολευτούν να τον βρουν, καθώς η αγορά είναι γεμάτη. Αλλωστε δεν θα ψάχνουν παίκτη, που να κάνει την διαφορά, αλλά ένα ψηλό, που να πλαισιώνει τους Πίτερς, Βεζένκοφ, Φαλ και Μπολομπόι.

Θα ψάχνουν, δηλαδή, έναν Κουίνσι Εϊσι, σε πολύ καλύτερη, όμως, κατάσταση. Ο Εϊσι ήταν πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει πλέον και παίκτη, που να «μιλάει» και μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Μία περίπτωση, που θα μπορούσε να κοιτάξει η ομάδα του Πειραιά για έβδομο ξένο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Ουσμάν Κρουμπάλι, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή σεζόν με την Λάρισα. Ο Κρουμπάλι θα κάνει σαν…τρελός αν υπάρξει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, ενώ είναι και προσιτός οικονομικά.

Ο Μπαρτζώκας επίσης θα μπορούσε να πάει σε έναν παίκτη κατευθείαν από το κολέγιο. Όπως είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια με τον Εθαν Χαπ, άσχετα του ότι δεν λειτούργησε εκείνη η περίπτωση. Ειδικά ρούκι από το NCAA μπορεί κάθε ομάδα να βρει χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου.

Το κεφάλαιο του πέμπτου ψηλού θα αρχίσει να κινείται για τους Πειραιώτες την εβδομάδα, που μας έρχεται, και εκτιμάται ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει τελειώσει.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτροσόκ στον Ολυμπιακό - Φεύγουν 15 παίκτες, top ονόματα - Φήμες για Φορτούνη και Πασχαλάκη!